Anil Kapoor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Anil Kapoor

Anil Kapoor in San Diego, California (24 July 2009)
Lair 24 Desember 1959 (umur 54)
Mumbai, Maharashtra, India
Pakaryan Actor, Producer
Taun aktif 1979–present
Garwa Sunita Kapoor (1984–present)

Anil Kapoor (basa Hindi: अनिल कपूर, Cithakan:Lang-mr, lair tanggal 24 Desember taun 1959)dheweké kuwi aktor saka India uga dadi prodiser film uga ning dunya hiburan, Bollywood, dheweké tau dadi pamenang pemeran pembantu paling apik nalika main ning film Yash Chopra, Mashaal (1984), Dheweké yaiku aktor lan produser film India. [1] Aktinge akeh ing layar film Hollywood, uga perané nalika dadi Mahesh ing film TEZAAB (taun 1988) kang dibintangi bareng Madhuri Dixit, saka film iki Anil intuk Best Actor Filmfare Awards.[1]

Anil Kapoor yaiku adik saka Sanjay Kapoor lan bojo saka Sunita Kapoor. saka perkawinané, duweni putra wadon Sonam Kapoor lan lanang , Putriné kang paling tua Sonam Kapoor melu jejak sang ayah lan mbintangi SAAWARIYA.[1]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Film-film kang tau dimainaké dening Anil Kapoor.[1]:

  • AMARE TUMHARE (1979),
  • HUM PAANCH (1980),
  • SHAKTI (1982),
  • WOH SAAT DIN (1983),
  • RAM LAKHAN (1988),
  • PARINDA (1988),
  • LAMHE (1991),
  • BETA (1992),

Bebungah[sunting | sunting sumber]

Panghargaan kang tau diraih dening Anil Kapoor.[1]:

  • Filmfare Best Actor Award.[1]
  • National Film Award
  • Special Jury Award.

karya[sunting | sunting sumber]

Karya-karya dening Anil Kapoor.[1]:

  • BHAADAI HOO BHAADAI.
  • 2005 My Wife's Murder
  • GANDHI, MY FATHER 2007

Juni taun 2010, Anil Kapoor Jagokan Ranbir Kapoor ning ajang box Office, Amarga bakat saka Ranbir Kapoor. [2] Kayata apa kang ana ning Apunkachoice, Anil kang remen karo Raj Kapoor, Anil tetep anduwenim pamikiran menawa Ranbir Kapoor kang bakal nempati banner paling top di Bollywood karo inisialé, RK.[2] Ranbir Kapoor juga berperan di beberapa film box office Bollywood. [2]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g (id)Anil Kapoordipununduh tanggal 20 Juni 2011
  2. ^ a b c (id)Berita Anil Kapoordipununduh tanggal 20 Juni 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anil_Kapoor&oldid=883838"