Anggun C. Sasmi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Anggun
Anggun.jpg
Anggun ing Fete de l'Espoir, Jenewa, Swiss, Mei 2005
Latar mburi
Jeneng lair Anggun Cipta Sasmi
Lair 29 April 1974 (umur 40)
Flag of Indonésia Jakarta, Indonésia
Jinis Musik Pop, rock, urban, world
Perdamelan Penyanyi, pangripta lagu, produser rekaman, filantropi
Instrumèn Vokal, piano
Taun aktif 1986–saiki
Parusahan rekaman Warner, Sony
Situs resmi www.anggun.com

Anggun Cipta Sasmi (lair ing Jakarta, 29 April 1974; umur 40 taun).[1] Anggun iku salah sijiné penyanyi Indonésia kang saiki nduwèni kawarganegaran Prancis.[1] Anggun iku anak wadon saka Darto Singo, salah sijiné seniman Indonésia, lan Dien Herdina, salah sijiné wong wadon kang isih nduwèni katurunan Kraton Yogyakarta.[1]

Karir[sunting | sunting sumber]

Anggun miwiti kariré kanthi tampil ing panggung Ancol nalika umuré isih pitung taun.[1] Anggun banjur nduwé album dhéwé rong taun sawisé iku.[1] Anggun nggawé albumé kang sepisanan diéwangi musisi Ian Antono.[1] Album kang digawé Anggun iki judhulé Dunia Aku Punya lan digawé nalika taun 1986.[1] Jeneng Anggun banjur misuwur nalika nggawé single Mimpi ing taun 1989.[1] Nalika umuré isih enom, Anggun wis bisa dadi penyanyi rock ing Indonésia lan éntuk bebungah dadi Artis Indonesia Terpopuler 1990-1991.[1]

Nalika taun 1994, Anggun lunga saka Indonésia kanggo mujudaké cita-citané dadi artis taraf internasional.[1] Kanthi diéwangi Erick Benzi, salah sijiné produser gedhé ing Prancis, nalika taun 1997, Anggun bisa nggawé album internasional kang sepisanan.[1] Album iki judhulé Snow on the Sahara ing 33 negara ing donya kalebu Amérika Sarékat kang dadi baromoeter musik internasional.[1] Wiwit iku, Anggun bisa nggawé album internasional kang cacahé lima lan direkam ing multi-basa, khususé basa Inggris lan basa Prancis.[1] Anggun uga wis kolaborasi karo akèh artis ing mancanegara, kayata Julio Iglesias, Peter Gabriel, lan Pras Michel saka grup The Fugees.[1] Nalika Juni 1997, Anggun nggawé album kang sepisanan nganggo basa Prancis kang judhulé Au nom de la lune.[2]

Ing taun 2010 Anggun main film kang judhulé Ces Amours La. Film iku saliyané Anggun, diperanaké uga déning aktris-aktris internasional kayata Samuel Labarthe, Dominique Pinon, Jacky Ido, Gilles Lemaire, Judith Magre, Anouk Aimee, Zinedene Soulame, lan liya-liyané.

Diskografi[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Diskografi Anggun

Album mawa basa Indonésia[sunting | sunting sumber]

  1. Dunia Aku Punya (1986)
  2. Anak Putih Abu Abu (1991)
  3. Nocturno (1992)
  4. Anggun C Sasmi.... Lah!!! (1993)
  5. Yang Hilang (1994)

Album mawa basa Prancis[sunting | sunting sumber]

  1. Au Nom De La Lune (1997)
  2. Desirs Contraires (2000)
  3. Luminescence (2005)
  4. Elevation (2008)

Album mawa basa Inggris[sunting | sunting sumber]

  1. Snow On The Sahara (1998)
  2. Anggun (1998)
  3. Chrysalis (2000)
  4. Oppen Hearts- original sountrack (2002)
  5. Luminescence (2005)
  6. Best of (2006)
  7. Elevation (2008)
  8. Echoes (2011)[3]

Aliran musik kang dipilih Anggun saliyané pop yaiku hip hop.[4]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n (id)selebriti.kapanlagi.com(diundhuh tanggal 30 Agustus 2011)
  2. ^ (id)indonesiantunes.com(diundhuh tanggal 30 September 2011)
  3. ^ (id)selebriti.kapanlagi.com(diaksès tanggal 30 Agustus 2011)
  4. ^ (id)www.indonesiantunes.com(diaksès tanggal 30 Agustus 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anggun_C._Sasmi&oldid=832517"