Anggrèk bulan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Anggrèk bulan
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
(unranked): Angiosperms
(unranked): Monocots
ordo: Asparagales
kulawarga: Orchidaceae
Subkulawarga: Epidendroideae
Genus: Phalaenopsis
Species: P. amabilis
Jeneng binomial
Phalaenopsis amabilis
(L.) Blume
Sinonim
  • Epidendrum amabile L. (basionym)
  • Cymbidium amabile (L.) Roxb.
  • Synadena amabilis (L.) Raf.
  • Phalaenopsis grandiflora Lindl.
  • Phalaenopsis grandiflora var. aurea auct.
  • Phalaenopsis amabilis var. aurea (auct.) Rolfe
  • Phalaenopsis gloriosa Rchb.f.

Anggrèk bulan (Phalaenopsis amabilis) iku salah siji kembang nasional Indonesia. Ditemokaké déning ahli botani Walanda, Dr. C.L. Blume.

Tanduran anggrèk iki kasebar wiwit saka Malaysia, Indonesia, Filipina, Papua, nganti Australia. Cara uripé sacara epifit kanthi némpél ing wit utawa pang wit-witan ing alas-alas lan tuwuh subur nganti 600 meter saka salumahing segara.

Karakteristik tanduran[sunting | sunting sumber]

Anggrèk bulan klebu jroning tanduran anggrèk monopodial sing butuh cahya sithik. Srengéngé minangka panunjang uripé. Godhongé werna ijo kanthi wangun dawa. Oyot-oyoté werna putih lan awangun bulet dawa sarta krasa ndaging. Kembangé duwé wangi sithik lan nalika megar suwé sarta bisa tuwuh nganti dhiameteré 10 cm luwih.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anggrèk_bulan&oldid=822462"