Anggar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Anggar kuwi seni budaya olahraga katangkasan mawa gaman sing mbutuhaké tèknik kamampuan kayadéné motong, nyuduk utawa nangkis gaman lawan kanthi migunakaké katrampilan tangan. Olahraga anggar dumadi saka telung jinis gaman, yaiku epee, foil lan sabre. Saben gaman mau duwé sipat lan aturan dhéwé-dhéwé.

Etimologi tembung "anggar" asalé saka Basa Prancis "en garde", pocapané ing Basa Indonesia dadi "ang-gar" sing tegesé "siap-siap". Tembung "en garde" dipigunakaké sadurungé permainan anggar diwiwiti, kanggo mènèhi aba-aba "siap" marang para pamain.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anggar&oldid=814857"