Andrei Sakharov

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Andrei Sakharov
Андрей Сахаров
Andrei Sakharov
Andrei Sakharov
Miyos 21 Mei 1921
Moscow, RSFSR
Tilar donya 14 Desember 1989 (umur 68)
Moscow, USSR
Warga negara Uni Sovyèt
Suku bangsa Rusia
Bidhang Fisika Nuklir
Lulusan saking Moscow State University, FIAN
Kaahlian nuklir fisikawan, pambangkang, aktivis hak asasi manungsa.
Notable awards Hero of Socialist Labor (1953, 1955, 1962), Stalin Prize (1953), Lenin Prize (1956), Bebungah Nobel Perdamaian (1975), Elliott Cresson Medal (1985)

Andrei Dmitrievich Sakharov (basa Rusia: Андре́й Дми́триевич Са́харов, 21 Mei 192114 Desember 1989), punika fisikawan nuklir Sovyèt. Panjenenganipun ugi pambangkang lan aktivis HAM misuwur. Sakharov punika advokat kabébasan sipil lan réformasi ing Uni Sovyèt. Nalika taun 1975, panjenenganipun nampi Bebungah Nobel Perdamaian kanggé gerakan hak asasi manungsanipun.


Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Andrei Sakharov ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Andrei_Sakharov&oldid=829226"