Andrei Arshavin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Andrei Arshavin
AndreiArshavin.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak Andrei Sergeyevich Arshavin
Tanggal lair 29 Mei 1981 (umur 33)
Papan lair Leningrad, Uni Soviet
Dhuwur 1.72 m (5 ft 8 in)[1]
Posisi pamain Sayap, penyerang
Karir remaja
1999–2000 Zenit St. Petersburg
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
2000–2008 Zenit St. Petersburg 236 (52)
2009– Arsenal 98 (23)
2012 Zenit St. Petersburg (pinjaman) 10 (3)
Tim nasional
2001–2003 Rusia U-2 9 (1)
2002– Rusia 74 (17)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 04:39, 31 Mei 2012 (UTC).

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 20:30, 16 Juni 2012 (UTC)


Andrei Sergeyevich Arshavin (basa Rusia: Андрей Сергеевич Аршавин) (lair ing Leningrad, Rusia, 29 Mei 1981; umur 33 taun) yaiku salah sijining pemain ngarep Tim Nasional Rusia sing main ing klub Arsenal F.C.. Panjenengané yaiku penyerang sarwabisa sing bisa dimainaké minangka gelandang serang lan pemain sayap. Panjenengané terkenal amarga pinter ngontrol bal lan kerep dadi playmaker.[2]

Karir klub[sunting | sunting sumber]

Arshavin ing salah sijining pertandhingan.

Arshavin lulus saka Sekolah bal-balan Smena. Ing antarané taun 1999 tekan wiwit 2000, panjenengané main ing tim kelas loro Zenit, Zenit-2, ing Divisi 2 Liga Rusia. Ing taun 2000, panjenengané dilebokaké ing njero skuat utama Zenit. Debuté karo Zenit diwiwiti kanthi kemenangan 3-0 karo klub Inggris, Bradford City, ing kejuaraan Piala Intertoto.[3] Panjenengané sanggup main ing pirang-pirang pos ing lapangan, wiwit saka gelandang tengen, gelandang serang, lan terakhir dipasang minangka penyerang. Panjenengané naté nampa penghargaan saka Liga Utama Rusia minangka pemain paling apik musim iki taun 2005 amarga bisa main apik minangka pemain sayap, playmaker, karo striker.

Ing Liga Utama Rusia musim 2007, Arshavin melu mbiyantu klubé, Zenit St. Petersburg, ngentukaké gelar juara ing 30 pertandhingan kanthi 10 gol lan 11 umpan. Kuwi Minangka kamenangan kapisan klub kuwi ing Liga Premier Rusia sawisé sadurungé entuk kamenangan ing Liga Utama Uni Soviet ing taun 1984. Panjenengané yaiku pemain kunci Zenit ing kajuaraan Piala UEFA 2008.

Ing wulan Juni 2008, pelatih Zenit St. Petersburg, Dick Advocaat, ngumumaké menawa Arshavin pengen gabung karo klub liya.[4] nalika ngenèkaké jumpa pers ing kajuaraan Piala Eropa 2008, panjenengané ngendika menawa FC Barcelona yaiku pilihan sing ideal kanggo panjenengané.

Kula ndukung (FC) Barcelona wiwit cilik, Barcelona yaiku kepengenan kula. Ora nate kapikiran menawa kula bisa main bareng karo FC Barcelona. Tunggu waé apa sing bakal kadadean mengko. Saiki kula durung wani .[5]

Ing liya dina, panjenengané naté ngendika karo BBC menawa panjenengané arep seneng main ing Inggris utawa Spanyol[6] saingga akeh media Inggris sing ngira-ngira menawa panjenengané arep pindah ing Chelsea utawa Arsenal.

Karier internasional[sunting | sunting sumber]

Arshavin miwiti kariré minangka pemain Tim Nasional Rusia ing tanggal 17 Mei 2002 ing salah sijining pertandhingan nglawan Belarusia. Gol kapisané karo timnas penjenengané cetak ing salah sijining pertandhingan persahabatan nglawan Rumania ing tanggal 13 Februari 2003 lan wiwit kuwi panjenengané wes kasil nyetak gol ing pirang-pirang kompetisi sing dimeloni dening Rusia. Panjenengané dipercaya dadi kapten Rusia ing pertandhingan babak kualifikasi nglawan Estonia.

Gol internasional[sunting | sunting sumber]

Dhaptar skor lan kasil pungkasan pertandhingan. Angka kapisan yaiku nggone Rusia.
No. Tanggal Papan Lawan Skor Kasil Kompetisi
1. 13 Februari 2003 Tsirion Stadium, Limassol, Siprus Flag of Romania.svg 3 - 1 4 - 2 Persahabatan
2. 9 Oktober 2004 Stade Josy Barthel, Luksemburg Flag of Luxembourg.svg 2 - 0 4 - 0 Kualifikasi Piala Donya FIFA 2006
3. 13 Oktober 2004 Lisbon, Portugal Flag of Portugal.svg 1 - 4 1 - 7 Kualifikasi Piala Donya FIFA 2006
4. 30 Maret 2005 A. Le Coq Arena, Tallinn, Estonia Flag of Estonia.svg 1 - 0 1 - 1 Kualifikasi Piala Donya FIFA 2006
5. 4 Juni 2005 Petrovsky Stadium, St. Petersburg, Rusia Flag of Latvia.svg 1 - 0 2 - 0 Kualifikasi Piala Donya FIFA 2006
6. 8 Juni 2005 Borussia Park, Mönchengladbach, Jerman Flag of Germany.svg 2 - 2 2 - 2 Persahabatan
7. 17 Agustus 2005 Skonto Stadions, Riga, Latvia Flag of Latvia.svg 1 - 0 1 - 1 Kualifikasi Piala Donya FIFA 2006
8. 7 Oktober 2006 Dynamo Stadium, Moskwa, Rusia Flag of Israel.svg 1 - 0 1 - 1 Kualifikasi Euro 2008
9. 15 November 2006 Skopje City Stadium, Skopje, Makedonia Flag of Macedonia.svg 2 - 0 2 - 0 Kualifikasi Euro 2008
10. 9 Agustus 2007 Lokomotiv Stadium, Moskwa, Rusia Flag of Macedonia.svg 2 - 0 3 - 0 Kualifikasi Euro 2008
11. 4 Juni 2008 Wacker Arena, Burghausen, Jerman Flag of Lithuania.svg 2 - 1 4 - 1 Persahabatan
12. 18 Juni 2008 Tivoli-Neu, Innsbruck, Austria Flag of Sweden.svg 2 - 0 2 - 0 UEFA Euro 2008
13. 21 Juni 2008 St. Jakob-Park, Basel, Swiss Cithakan:Bendera belanda 3 - 1 3 - 1 UEFA Euro 2008

Prestasi[sunting | sunting sumber]

Klub[sunting | sunting sumber]

Zenit St. Petersburg

Individu[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Andrey Arshavin Official Website". Andrey Arshavin. http://arshavin.eu/en/. Retrieved 2011-5-26.
  2. ^ "Zenit leave their hosts in 'shock'". UEFA. 2008-4-3. http://www.uefa.com/competitions/uefacup/news/kind=1/newsid=678688.html. Retrieved 2008-4-5.
  3. ^ Wilson, Jonathan. "Andrei Arshavin is Russia's artful dodger", The Daily Telegraph, 16 Oktober 2007. diaksès tanggal 22 Juni 2008. 
  4. ^ "Zenit - Arshavin wants to leave", Sky Sports, 21 Juni 2008. diaksès tanggal 25 Juni 2008. 
  5. ^ Montabon, Fernando. "Arshavin: Barça Are My Dream", Goal.com, 25 Juni 2008. diaksès tanggal 25 Juni 2008. 
  6. ^ "Premier League impresses Arshavin", BBC Sport, 24 Juni 2008. diaksès tanggal 25 Juni 2008. 
  7. ^ "Arshavin the most effective in English top comp". Rt.com. http://rt.com/Top_News/2009-08-15/arshavin-effective-imscouting-england.html. Retrieved 30 November 2011.
  8. ^ UEFA Champions League Assists Leaders – 2009/10 – ESPN Soccernet. Soccernet.espn.go.com (22 May 2010). Retrieved on 4 February 2011.
  9. ^ UEFA Cup Assists Leaders – 2007/08 – ESPN Soccernet. Soccernet.espn.go.com (14 May 2008). Retrieved on 4 February 2011.
  10. ^ Футбол – Премьер Лига. Россия. Спорт-Экспресс. Football.sport-express.ru. Retrieved on 4 February 2011.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Andrei Arshavin ing Wikimedia Commons.
Sing mengku  sadurungé:
Daniel Carvalho
Pemain Rusia Tahun Ini
2006
Diganti déning:
Konstantin Zyryanov


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Andrei_Arshavin&oldid=835356"