Andreas Palaiologos

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Andreas Palaiologos utawi Palaeologus (basa Yunani: Ανδρέας Παλαιολόγος; 1453–1502) inggih menika pangarsa utawi panguwaos Kaisar Romawi Wetan lan Despot Morea awit taun 1465 ngantos dumugi taun 1502. Panjenenganipun menika keponakanipun Konstantinus XI Palaiologos, Kaisar Romawi Wetan ingkang pungkasan. Sasampunipun Konstantinus tilar donya lan kawon wekdal mengsah Mehmed II nalika tanggal 29 Mei 1453, Andreas tetep menggen ing Kitha Morea, ingkang dipunkuawosi independen dening ramanipun Andreas ingkang asmanipun Thomas Palaiologos, ingkang ugi rayinipun Konstantinus. Ananging nalika taun 1460, Morea dipunserang Turki, lan Andreas sarta ramanipun mlajeng dhateng Semenanjung Italia. Sasampunipun ramanipun tilar donya taun 1465, Andreas manggen ing Negara kepausan kanthi paserujukanipun Paus. Panjenenganipun manggen ing Kitha Roma, lan paring asma dhumateng dhirinipun kanthi asma Imperator Constantinopolitanus ("Kaisar Konstantinopel").[1]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Norwich, John Julius, Byzantium - The Decline and Fall, hal.446

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]