Andhuk

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
andhuk wernane ijo

Andhuk yaiku salembar kain utawa kertas kang bisa nyerep cairan utawa banyu.[1] Andhuk digunakaké kanggo ngelap utawa nggaringaké awak, tangan kang teles amarga kringet utawa banyu.[1] Andhuk uga kanggo ngelap rambut sawisé kramas.[1] Tembung andhuk asala saka basa Belanda yaiku saka tembung handdoek.[1]

Jinis[sunting | sunting sumber]

Jinis andhuk miturut ukuran ambané lan fungsiné ana telu.[1]

  • Andhuk kang digunakaké kanggo nggaringaké awak sawisé adus.[1]
  • Andhuk kang ukurané luwih gedhé saka angdhuk kang kanggo adus lan digunakaké kanggo turonan ing pinggir segara.[1]
  • Andhuk kang ukurané luwih cilik saka andhuk kang kanggo adus lan gunané kanggo nggaringaké utawa ngelap tangan.[1]

Kena ing guna[sunting | sunting sumber]

Saliyané kanggo nggaringake awak sawisé adus, andhuk uga kena dimanfaataké kanggo hadiah utawa kado ulang taun lan ing acara nganténan. [1]Saliyané iku andhuk uga kena kanggo bahan nggawé kerajinan tangan kayata tikus-tikusan, bébék-bébékan kang bakalé dibungkus kaya parsél lan diwénéhi bahan-bahan liyané kanggo hiasan utawa assesoris.[1] Andhuk uga digunakaké tukang cukur kanggo nutupi awaké wong kang dicukur rambuté supaya ora kena rambut kang wis di kethok.[1] Andhuk uga kena kanggo ngelap kringet nalika olahraga.[1] Biyasané andhuk dicénthélaké ing gulu nalika lagi mlaku-mlaku utawa mlayu-mlayu ing wayah ésuk utawa soré.[2]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Chatetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l (en)communications.uwo.ca(dipunundhuh tanggal 9 Juni 2011)
  2. ^ (en)usatoday.com(dipununundhuh tanggal 10 Juni 2011)

en Towell

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Andhuk&oldid=830558"