Anbang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pawon kang nyawiji karo anbang.

Anbang (안방) atau Anchae (안채) kang ateges kamar bageyan jero yaiku sawijining ruwangan kang ana ing omah tradisional Korea (hanok) kang digunakake dening bojo wadon saka sewijining kang duwe omah.[1][2] Bojo nggunakake anbang kanggo beraktivitas saben dinane.[1] Wong liya, utamane wong lanang saliyane bojo wadon lan kanca cedak dilarang mlebu anbang tanpa njaluk ijin disik.[1] Amarga ora sembarang wong kang bisa mlebu ruwangan iki, mula panggonane adoh saka lawang gerbang utama.[1] Anbang nyawiji karo pawon, yaiku ruwangan multifungsi.[1] Ing ruwangan iki kulawarga mangan, turu, nampa tamu lan dadi panggonan kanggo nyimpen sandhangan, perabotan lan rajutan.[1] Perabotan kayata lemari, ukurane cendhèk saengga bisa dicandhak nnganggo tangan nalika wong kang duwe omah lagi lungguh.[1]

Delengan uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. pp. 175-177. ISBN 89-8546-98-1.
  2. ^ (en)Hanok, korean.net. Diundhuh tanggal 12 Juni 2010.

Cithakan:Arsitektur-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anbang&oldid=831264"