Anarkisme

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Anarki utawi Anarkisme punika sajatinipun satunggiling aliran pulitik ingkang nolak pamarèntahan. Dados kaum anarkis punika mboten purun menawi pamaréntahan punika dipunwontenaken. Gantinipun inggih namung déwan-déwan alit kémawon ing tingkat dhasar. Pamarèntahan pusat inggih dipun icali.

Ananging ing basa lumrah sadinten-dinten, asring anarki dipun-gandhèngaken kaliyan tindhak mboten mawi tanggung jawab utawi ngrisak. Dados kawontenan ing pundi mboten wonten ingkang saged ngatur.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anarkisme&oldid=816941"