Amritsar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Amritsar (basa Punjabi: ਅੰਮ੍ਰਿਤਸਰ), sing tegesé "Blumbang saka Sari Kalanggengan", iku ibu kutha saka distrik Amritsar, ing wilayah Punjab, India. Sensus pedunung nalika taun 2001 nglapuraké gunggung pedunung ing kutha Amritsar luwih saka 1.000.000 jiwa lan pedunung ing saindhenging distrik nganti 3.096.077 jiwa luwih. Kutha Amritsar ana ing lor-kulon saka India, kanthi let watara 32 mil sisih wtan saka Lahore, Pakistan.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Amritsar&oldid=829858"