Amplas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kertas amplas mawa maneka grit

Amplas yaiku kertas kaku kang nduweni matrial abrasiv ing raine. Pigunane kanggo ngalusake sawijining barang (umpamane nalika bawe mebel utawa ukiran, utawa nyingkirake sijining lapisan umpamane cèt lawas.


Kayadene wungkal, ukuran amplas migunakake istilah grit, yaiku angka kang nuduhake alus-kasare amplas. Grit kang luwih akeh nuduhake amplas kuwi luwih alus.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Amplas&oldid=834109"