Amida

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Amida yaiku sawijining senyawa kimia kang bisa nduwèni rong pengertian. Jenis sepisanan yaiku gugus fungsional organik kang nduwé gugus karbonil (C=O) kang ana gegayutané karo sawijining atom nitrogen (N). Déné jenis sing kapindho yaiku sawijining senyawa kimia kanthi bentuk anion nitrogen. Amida yaiku senyawa turunan saka asam karboksilat.[1] Gugus amida ditulis kanthi atom nitrogen kang katalèn ing karbon karbonil.[1] Senyawa amida nduwé sipat nétral.[1] Pambentukan senyawa amida bisa dilakokaké kanthi ngréaksiké sawijining amina karboksilat karo asil saka halide utawa anhidrida asam ing kahanan kang cocok.[1] Senyawa amida organik nduwèni ciri gugus CONH2 kang padatan katalèn karo alkil.[2] Tuladhané yaiku asetamida (CH3CON2).


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (id)Amina Amida(diundhuh 27 januari 2013)
  2. ^ (id)Amida(diundhuh 28 Januari 2013)


Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Amida&oldid=836483"