Amfibi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Amfibi
Temporal range: Akir Devonian - Saiki
Kodhok kaemasan, Bufo periglenes
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
Subfilum: Vertebrata
Superkelas: Tetrapoda
kelas: Amphibia
Linnaeus, 1758
Subkelas lan Ordo

   Ordo Temnospondyli - punah
Subkelas Lepospondyli - punah
Subkelas Lissamphibia
   Ordo Anura
   Ordo Caudata
   Ordo Gymnophiona

Amfibi utawa Amphibia, umumé didhèfinisikaké minangka kéwan kanthi balung mburi(vertebrata) sing urip ing rong alam; yaiku ing banyu lan ing dharat. Amfibi ngendhog ing banyu, utawa nyimpen endhogé ing papan sing lembab lan teles. Nalika netes, larvané sing jenengé berudu urip ing banyu utawa papan teles kasebut lan ambegan nganggo insang. Sawisé pirang dina, berudu bajur malih wujud (metamorfosa) dadi kéwan diwasa, sing umumé urip ing dharatan utawa ing papan-papan sing luwih garing lan ambegan nganggo paru-paru.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Amfibi&oldid=814697"