Alkuna

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Alkuna iku hidrokarbon ora jenuh sing duwé ikatan rangkap telu. Sacara umum, rumus kimiané CnH2n-2. Salah sijiné yaiku etuna sing disebut uga minangka asetilen jroning perdagangan utawa menangka pengelasan.

Alkuna

Tata Jeneng[sunting | sunting sumber]

Kabèh anggota alkuna mawa akiran -una lan miturut IUPAC.

Ranté karbon lurus[sunting | sunting sumber]

Kanggo alkuna ranté lurus, dijenengi selaras karo alkana kanthi gunggung atom karbon sing padha, nanging diakiri mawa -una. Ing ngisor iki alkuna mawa gunggung atom karbon 2-10 diarani:

Ranté karbon mawa cawang[sunting | sunting sumber]

Kanggo mènèhi jeneng alkuna kanthi ranté mawa cawang padha mèmper karo alkana ranté mawa cawang. Nanging "ranté utama" ing prosès pamènèhan jeneng kudu liwat ikatan rangkap 3, lan prioritas panomeran diwiwiti saka pujok sing paling cerak marang rangkap 3.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Alkuna&oldid=829297"