Alis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Alis mata

Alis mata ing biasané mahluk mamalia arupa bagian kang rodok nonjol sithik ing bagian dhuwur kelopak mata arupa rambut kang alus. Alis mata nduwèni manfaat minangka njaga mata kang peka saka tètèsan kringet kang tiba saka bagian bathuk, banyu udan, utawa cahya srengenge.

Wujud alis mata manungsa biasané kaya déné nanggal sepisan karo lengkungan rodhok tajem ing bagian bathuk. Langsung menyang: pandhu. Ana uga uwong kanthi alis mata bagian kiwa lan bagian tengen kang sinambung dadi siji.

Bentuk alis mata lan arah tukulé rambut ing alis nduwèni maksud supaya kringet utawa banyu bisa mili mara ing kening lan tiba ing pipi. Wujud balung bathuk ing bagian alis mata uga nduweni maksud kanggo njaga mata saka tètèsan kringét lan banyu.

Alis mata uga nduwèni guna minangka nahan saking manéka macem regedan kang isa mlebu mata, kayata pasir, lebu, lan sindap utawa ketombe. Sakliyané iku rambut ing alis mata uga nambah kepekaan ing kulit kanggo ngrasakaké objek asing kang ana ing cedhaké mata, misalé serangga kang arep mlebu ing mata.

Sakjeroning komunikasi antarané manungsa, alis mata uga salah sijiné alat kanggo ngungkapaké manéka warna ekspresi, kayata nggumun, jèngkèl, bingung, utawa ora paham.

Riasan alis mata[sunting | sunting sumber]

Alis mata uga salah sijiné objèk kanggo dirias sajroné wajah manungsa. Bentuk alis ngribawani riasan mata sacara sekabèhané, sahingga wanita asring ngrapikaké alis kanthi cara dicabut, dicukur, utawa digunting amprih éntuk bentuk alis kang ideal.


Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Anatomi
Sistem Utama
Sistem sirkulasi . Sistem pancernan . Sistem endokrin . Sistem pambuwangan . Sistem imun . Sistem integumen . Sistem limfatik . Sistem otot
Sistem saraf . Sistem reproduksi . Sistem ambegan . Sistem rangka
Organ
Anus . Diafragma . Faring . Ginjel . Ati . Irung . Jantung . Kelenjar adrenal . Kelenjar prostat . Kelenjar tiroid . Kulit . Lambung . Laring . Ilat . Limpa . Mata . Otot . Ovarium . Pankreas . Paru-paru . Payudara . Penis . Plasenta . Rahim . Rektum . Kuping . Testis . Umbai cacing . Usus gedhé . Usus alus . Vulva . Vesikula seminalis
Balung
Balung selangka (clavicula) . Balung pupu (femur) . Balung lengen ndhuwur (humerus) . Balung uwang (mandibula) . Balung dhengkul (patella) . Balung pengumpil (radius) . Tengkorak (cranium) . Balung gares (tibia) . Balung lengen (ulna) . Iga (costae) . Balung geger (vertebra) . Balung pinggul (pelvis) . Balung dhadha (sternum)
Kelenjar
Kelenjar payudara . Kelenjar idu . Kelenjar tiroid . Kelenjar paratiroid . Kelenjar adrenal . Kelenjar pituitari . Kelenjar pineal
Jaringan
Jaringan panyambung . Jaringan otot . Jaringan epitel . Jaringan saraf . Kelenjar
Bagéyan Awak
Badan . Bokong . Dhadha . Untu . Kemaluan . Sirah . Kulit . Gulu . Ilat . Mata . Tutuk . Geger . Sendhi . Kuping . Tungkai atas . Tungkai bawah . Ubun-ubun . Rai
Istilah liyané
Arteri . Lambé . Diafragma . Peritoneum . Rambut . Saraf . Vena
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Alis&oldid=833586"