Alice Cooper

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Alice Cooper

Latar wuri
Alias Vincent Damon Furnier
Lair 04 Februari 1948 (umur 66)
Asal Detroit, Michigan, U.S.
Génré Rock, hard rock, heavy metal, shock rock
Taun aktif 1964–sekarang
Label Straight, Warner Bros., Atlantic, MCA, Epic, Spitfire, Eagle, New West
Situs wèb http://www.alicecooper.com/

Alice Cooper utawi ingkang gadhahi asma lair Vincent Damon Furnier inggih punika rocker, panyerat tembang lan bintang akting, ingkang sampun gadhahi karir langkung saking 4 dasawarsa. Asma Alice Cooper diagem wiwit karir solo piyambakipun ing taun 1974 kaliyan album setunggal Welcome to My Nightmare (1975). Ing pundhi saderengipun dipunmangertosi menawi Cooper inggih punika personel grup band The Spiders, ingkang selajengipun piyambakipun medal.

Karir Alice Cooper[sunting | sunting sumber]

Albumipun ingkang misuwur inggih punika Alice Cooper Goes to Hell, Lace and Whiskey, The Alice Cooper Show, Flush the Fashion, Special Forces, Zipper Catches Skin, DaDa, Hey Stoopid, lan sapanunggalipun. Ingkang paling anyar ing taun 2003, piyambakipun rilis album The Eyes Of Alice Cooper. Cooper gadhahi garwa Sheryl Goddard, inggih punika palatih nari. Lan sampun gadhahi 3 putra Calico Cooper, Dashiel lan Sonora.[1]

Album saking Alice Cooper[sunting | sunting sumber]

  1. A Fistful Of Alice Album
  2. Alice Cooper Goes to Hell Album
  3. Along Came A Spider Album
  4. Billion Dollar Babies Album
  5. Brutal Planet Album
  6. Constrictor Album
  7. Dada Album
  8. Dirty Diamonds Album
  9. Dragontown Album
  10. Easy Action Album
  11. Flush the Fashion Album
  12. Freak Out Song Album
  13. From the Inside Album
  14. Hell Is Album
  15. Hey Stoopid Album
  16. I Never Cry Album
  17. Killer Album
  18. Lace and Whiskey Album
  19. Love It To Death Album
  20. Muscle of Love Album
  21. Pretties for You Album
  22. Raise Your Fist And Yell Album
  23. School's Out Album
  24. Special Forces Album
  25. The Eyes Of Alice Cooper Album
  26. The Last Temptation Album
  27. Trash Album

• Welcome 2 My Nightmare Album • Welcome to My Nightmare Album • You And Me Album • Zipper Catches Skin Album[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)selebriti.kapanlagi.com(dipuntingali tanggal 15 September 2011)
  2. ^ (id)www.sing365.com(dipuntingali tanggal 15 September 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Alice_Cooper&oldid=832670"