Ali Sadikin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ali Sadikin
Ali Sadikin

Mangsa jabatan
1966 – 1977
Pejabat sadurungé Soemarno
Pengganti Tjokropranolo

Mangsa jabatan
13 November 1963 – 28 Maret 1966
Pejabat sadurungé R. Iskandar
Pengganti Hidajat Martaatmadja

Lair 7 Juli 1927
Cithakan:Bendera belanda Sumedang, Jawa Kulon, Hindia Walanda
Tilar donya 20 Mei 2008 (umur 80)
Flag of Singapore.svg Singapura
Kabangsan Indonesia
Pasangan Nani Sadikin

Ali Sadikin (lair ing Sumedang, Jawa Kulon, 7 Juli 1927 – tilar donya ing Singapura, 20 Mei 2008 kanthi umur80 taun.[1] Ali sadikin yaiku letnan jenderal KKO-AL (Korps Komando Angkatan Laut) kang diutus déning Presiden Soekarno dadi Gubernur Jakarta ing taun 1966.[1] Sadurungé, dhèwèké taudadi Deputi Kepala Staf Angkatan Laut, Menteri Perhubungan Laut Kabinet Kerja, Menteri Koordinator Kompartemen Maritim/Menteri Perhubungan Laut Kabinet Dwikora lan Kabinet Dwikora kang ana ing sangisoré pimpinané Presiden Soekarno.[1] Ali Sadikin dadi gubernur kang disenengi déning rakyat.[1] Amarga kuwi dheweke diundang dening masyarakat kanthi sebutan Bang Ali lan garwane, Ny. Nani Sadikin, dokter gigi, diundang kanthi sebutan Mpok Nani.[1]

Gubernur Jakarta[sunting | sunting sumber]

Ali Sadikin yaiku gubernur kang nduwèni jasa kanggo kang ngembangake Jakarta dadi kutha metropolitan kang modhèrn.[2] Ana ing pimpinane Ali sadikin, Jakarta dadi luwih modern amarga proyek-proyek pembangunan pikiran Bang Ali, kayata Taman Ismail Marzuki, Kebun Binatang Ragunan, Proyek Senen, Taman Impian Jaya Ancol, Taman Ria Monas, Taman Ria Remaja, kota satelit Pluit ing Jakarta Lor, nlestarikake kabudayan Betawi ing daerah Condet, lsp.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (id)http://www.tokohindonesia.com/daftar-tokoh/article/282-ensiklopedi/619-ali-sadikin (Dipuntingali tanggal 22 Juni 2011)
  2. ^ a b (id)Ali Sadikin (Dipuntingali tanggal 22 Juni 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ali_Sadikin&oldid=830490"