Alga kristal

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Alga kristal

Alga kristal(Japanese Crystal Algae) yaiku ganggang kristal sing ditemokaké déning èlmuwan Jepang. Ganggang kristal nduwèni kasiyat ningkataké kakebalan awak.

Ganggang kristal bisa ditangkaraké ing wadhah sing digawé saka plastik, keramik, utawa gelas lan ora bisa ditangkaraké ing wadhah saka logam utawa alumunium.

Cara panangkaran[sunting | sunting sumber]

  1. Sèlèhké 3 séndhok tèh alga ing wadhah plastik, banjur wènèhi banyu resik 1 liter, 2 séndhok tèh gula pasir, 7 kismis sing wis diresiki. Dientèni sawengi.
  2. Asokaké alga kristal sing wis direndhem ing wadhah gendul utawa gelas. Saring alga mawa saringan plastik. Resiki alga kristal nganggo banyu ngombé lan wadhahké ing wadhah sing resik.
  3. Banyu sing wis disokaké ing gendul siap diombé kanggo obat.
  4. Ganti kismis garing seminggu pisan.

Paédah[sunting | sunting sumber]

Alga kristal nduwèni mupangat kanngo nambani getih dhuwur (hipertensi}, panyakit njero, saraf, masalah ing jantung, ginjel, ngresiki rai, ngrawat pasuryan, lan matèni sèl kanker.

Cara migunakaké alga[sunting | sunting sumber]

  • Bronkitis lan asma : 1 liter/dina.
  • Kulit èksim: 1/2 liter/dina (diolès langsung mawa alga kristal) lan resiki mawa banyu.
  • Kurang getih: 1 liter/dina.
  • Lambung (maag): 1 liter/dina.
  • Saraf : 1 liter/dina.
  • Getih dhuwur: 1 liter/dina normalaké hipertensi.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Alga_kristal&oldid=675772"