Alfred Nobel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
AlfredNobel adjusted

Alfred Nobel yaiku penemu dinamit lan pemrakarsa hadhiah Nobel, dene nobel ateges penghargaan kanggo para tokoh kang wis misuwur ing jagat kang duweni jasa ing bidang fisika, kimia, lan kedhokteran, sarta sastra lan perdamean.[1] Nalika Nobel tinggal dunya lan ninggalake bandha akeh, dheweke duweni wasiyat supaya kayane mau digunakake kanggo kamulyane umat. [1]Kang nindakake wasiyat mau yaiku Ragnar Sohlman lan Rudolf Lilljequist, kang ngedekake Yayasan Nobel kanggo ngopeni kayane Nobel. [1]Apa kang wis ditindakake dening Nobel, adhedasar getune marang penemuane yaiku dinamit kang wis niwasake wong akeh. [1]Kamangka Nobel nyiptakake dinamit dudu kanggo niwasake wong. [1]Alfred Nobel lair ing Stockholm, Swedia, tanggal 21 Oktober 1833. [1]Nalika isih cilik, dheweke wis biyasa nyambut gawe abot lan seneng golek elmu. [1]Bidang kang disenengi dening Nobel yaiku sastra, kimia, lan fisika.[1] Nobel uga tau dikirim bapake menyang luwar negri saperlu sinau kimia. [1]Nobel lunga menyang Swedia, Jerman, prancis, lan Amarika Serikat suwene rong taun. Nobel tinggal dunya nalika tanggal 10 Desember 1896 ing San Reno, Italia.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 32]
  2. ^ (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 33]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Alfred_Nobel&oldid=830248"