Alexius III Angelus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Alexius III Angelus

Alexius III Angelus (basa Yunani: Ἀλέξιος Ἄγγελος; ± 1153 - Nicea, 1211) iku Kaisar Bizantium sing mréntah antara taun 1195 tekan taun 1203. Alexius iku anaké Andronikus Angelus. Andronikus dhéwé iku putu Kaisar Aleksius I Komnenus. Aleksius III dhéwé iku kakangné Isaakios II Angelos.

Kulawarga[sunting | sunting sumber]

Saka palakramané karo Eufrosine Doukaina Kamatera, panjenengané duwé anak 3:

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Didhisiki déning:
Isaakius II Angelus
Kaisar Bizantium
1195-1203
Diganti déning:
Isaakius II lan Alexius IV Angelus

Cithakan:Kaisar Romawi