Alexis Bouvard

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Alexis Bouvard
Alexis Bouvard
Alexis Bouvard
Miyos 27 Juni 1767
France Contamines, Perancis
Tilar donya 7 Juni 1843 (umur 75)
France Paris
Kabangsan Perancis
Bidhang astronomi
Lembaga Observatorium Paris

Alexis Bouvard (27 Juni 1767 – 7 Juni 1843) inggih menika astronom saka Perancis. Piyabakipun kondhang amargi nate ngamati ketidakbiasaan gerak planet Uranus kaliyan ngusulaken kawontenan planet kaping wolu wonten ing Tata Surya.

Kauripan[sunting | sunting sumber]

Miyos wonten ing Contamines, Perancis, kasuksesanipun Bouvard manika kados panemuan wolung komet sarta pangumpulan tabel astronomis Yupiter, Saturnus kaliyan Uranus. Manggihi wonten ingkang boten biasa saking gerakanipun planet Uranus, Bouvard ngusulaken kawontenan planet kaping wolu menika ingkang boten bisa menika.[1] Sasampunipun piyambakipun seda, posisi Neptunus dipuétang dhateng John Couch Adams, lajeng dipunlajengaken dhumateng Urbain Le Verrier, adedhasar pangamatannipun.[1]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b [Anon.] (2001)

Bibliografi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Alexis_Bouvard&oldid=861334"