Alblasserdam

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gemeente Alblasserdam
Flag of Alblasserdam.gif Coat of arms of Alblasserdam.gif
Gendéra Alblasserdam Lambang Alblasserdam

LocatieAlblasserdam.png

Alblasserdam ing Walanda

Katrangan cekak
Provinsi: Zuid-Holland
Jembar: 9,96 km²
Pedunung: 18.771 jiwa (1 November 2007)
Situs wèb resmi: http://www.alblasserdam.nl
Pulitik
Walikutha: L.Huizer

Alblasserdam iku sawijining gemeente ing provinsi Holland Kidul, Walanda. Kutha utawa gemeente iki nduwé pedunung kira-kira 19.000 jiwa lan ambané 9,96 km2.

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Alblasserdam papané ana ing salah sijining kali ing Éropah sing kebak dilayar prau lan baita. Sejarah Alblasserdam iku suwé banget lan wiwité ing abad kaping 13. Jeneng gemeente iki kapisan ditulis ing sawijining kronik Melis Stoke saka taun 1299, nanging sajatiné resmi gemeente iki lagi didegaké ing taun 1447. Sadurungé iku bagiyan saka Oud-Alblas. Tengah kutha Alblasserdam ing 11 Mei 1940 rusak banget déning Perang Donya II. Begjané dalan Kerkstraat sing historis lan tanggul sing khas cedhak kali De Noord isih lestari.

Ing sejarah Alblasserdam, banyu iku mainaké peran gedhé. Merga cedhak kali, Alblasserdam dadi akèh industriné. Ing sisih liya, antara taun 1350 lan 1821, Alblasserdam lan saubengé, kebanjiran ping 32. Nalika musibah banjir taun 1953, Alblasserdam uga kena. Ing awal abad kaping 21, banyu wis ora dadi ancaman langsung manèh amerga wis digaé tanggul sing luwih kuwat lan apik.


 
Gemeente ing provinsi Holland Kidul (Zuid-Holland)
Gendéra provinsi Zuid-Holland

Alblasserdam · Albrandswaard · Alkemade · Alphen aan den Rijn · Barendrecht · Bergambacht · Bernisse · Binnenmaas · Bodegraven · Boskoop · Brielle · Capelle aan den IJssel · Cromstrijen · Delft · Den Haag · Dirksland · Dordrecht · Giessenlanden · Goedereede · Gorinchem · Gouda · Graafstroom · Hardinxveld-Giessendam · Hellevoetsluis · Hendrik-Ido-Ambacht · Hillegom · Jacobswoude · Katwijk · Korendijk · Krimpen aan den IJssel · Lansingerland · Leerdam · Leiden · Leiderdorp · Leidschendam-Voorburg · Liesveld · Lisse · Maassluis · Middelharnis · Midden-Delfland · Moordrecht · Nederlek · Nieuw-Lekkerland · Nieuwerkerk aan den IJssel · Nieuwkoop · Noordwijk · Noordwijkerhout · Oegstgeest · Oostflakkee · Oud-Beijerland · Ouderkerk · Papendrecht · Pijnacker-Nootdorp · Reeuwijk · Ridderkerk · Rijnwoude · Rijswijk · Rotterdam · Rozenburg · Schiedam · Schoonhoven · Sliedrecht · Spijkenisse · Strijen · Teylingen · Vlaardingen · Vlist · Voorschoten · Waddinxveen · Wassenaar · Westland · Westvoorne · Zederik · Zevenhuizen-Moerkapelle · Zoetermeer · Zoeterwoude · Zwijndrecht

Walanda | Daftar provinsi Walanda | Daftar Kutha Walanda
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Alblasserdam&oldid=813943"