Alberto Fujimori

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Alberto Fujimori

Mangsa jabatan
28 Juli 1990 – 26 November 2000
Pejabat sadurungé Alan García
Pengganti Valentín Paniagua Corazao

Lair 28 Juli 1938 (umur 76)
Lima, Peru
Partai pulitik Cambio 90 (1990-1999)
Peru 2000 (2000)
Si Cumple (2006)
Partai Rakyat Baru (2007)
Pasangan Susana Higuchi (cerai)
Satomi Kataoka

Alberto Ken'ya Fujimori (アルベルト・ケンヤ・フジモリ Aruberuto Ken'ya Fujimori, lair ing Lima, Peru, 28 Juli 1938; umur 76 taun) iku Présidhèn Peru sing mengku jabatan wiwit tanggal 28 Juli 1990 nganti 17 November 2000. Fujimori iku wong katelu saka katurunan Asia Wétan sing dadi kepala negara sawijining negara Amérika Kidul. Sing sepisanan yakuwi Arthur Chung (1970-1980; dadi Presiden Guyana, Arthur Chung ora nduwèni otoritas eksekutif) ing Guyana lan kaloro Dr. Henk Chin A Sen (1980-1981) ing Suriname.

Cathetan[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Didhisiki déning:
Alan García
Présidhèn Peru
Juli 1990 – April 1992
Diganti déning:
Valentín Paniagua
Didhisiki déning:
Alan García
Présidhèn Pemerintah Darurat dan Rekonstruksi Nasional
April 1992 – Juli 1995
Diganti déning:
Valentín Paniagua
Didhisiki déning:
Alan García
Présidhèn Peru
Juli 1995 – November 2000
Diganti déning:
Valentín Paniagua
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Alberto_Fujimori&oldid=821543"