Alas pagunungan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Alas montana ing Gunung Lushan, Cina kidul-wétan

Alas pagunungan utawa alas montana (montane forest) iku salah siji formasi alas tropika teles sing kabentuk ing wilayah pagunungan. Salah siji ciriné, alas iki kerep dislimuti méga, biasané ing èlevasi dhuwur tajuk (kanopi)né. Wit-witan lan lemah ing alas iki kerep katutup déning lumut, sing thukul ngrembaka. Amarga saka kuwi, formasi alas iki uga dijenengaké alas lumut, alas kabut, utawa alas méga (cloud forest).

Dhasar pagunungan sing kebak lumut ing Ceremai

Tabel perbandingan karakter patang formasi alas tropika teles.[1][2]

Karakter Alas dhataran rendah Alas submontana Alas montana Alas subalpin
Dhuwur tajuk 25—45 m 15—33 m 1,5—18 m 1,5—9 m
Dhuwur wit sembulan 67 m 45 m 26 m 15 m
Kelas ukuran godhong mesofil notofil utawa mesofil mikrofil nanofil
Banir (oyod panopang) umum, gedhé ora umum utawa cilik biasané ora ana ora ana
Kauliflori umum arang ora ana ora ana
Godhong majemuk akèh ana arang ora ana
Godhong panètès akèh ana utawa umum arang utawa ora ana ora ana
Liana mawa kayu akèh biasané ora ana ora ana ora ana
Wit-witan ngrambat biasané akèh umum utawa akèh arang banget ora ana
Anggrèk-anggrèkan umum akèh umum arang banget
Lumut lan liken ana ana utawa akèh biasané akèh akèh

Agihan[sunting | sunting sumber]

Alas kabut di Taman Internasional la Amistad, Panama
Alas berkabut di Santa Elena, Costa Rica

Alas-alas pegunungan ana di negara-negara

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng whitmore
  2. ^ Flag of Austria Austria op.cit.. Hal. 425

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Alas pagunungan ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Alas_pagunungan&oldid=831179"