Aktuator

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Salaah sawijining Aktuator

Aktuator yaiku perangkat Elektromekanik sing ngasilké daya gerakan. isa digawé saka sistem Motor Listrik (motor DC (Permanent Magnet, Brushless, Shunt lan (Series), Motor DC Servo, Motor DC Stepper, Ultrasonic Motor, Linear Motor, Motor Torsi, Solenoida), Sistem Pneumatik (perangkat kompresi saka angin utawa gas Nitrogen, lan perangkat Hidrolik. Kanggo mundhakaké tenaga mèkanik aktuator utawa torsi gerakan isa dipasangké sistem Gearbox, isa nganggo sistem direct-gear (sistem lèmpèng, sistem worm-gear, planetary gear lan liyané), sprochet-chain (gir-rante, gir-belt, utawa sistem wire-roller, lan sapanunggalané). Aktuator isa dikon ngelakoaké hal tartamtu saka kontroler lan Kapinteran Gawéan saka prosèssor. contonè samisal ana robot sing ngatut garis werna, yèn ana werna tertentu sensor robot kuwi ngèki informasi kanggo kontroller lajeng kontroller ngongkon aktuator ngatut garis werna sing dikarepaké.

Perspèktif saka perspèktif kontrol[sunting | sunting sumber]

  • Pintu kendali sistem
  • panggubah sinyal listrik dadi besaran mèkanik
  • Batasan aktuator riil: Sinyal kemudi cilik, saturasi.

Fungsi[sunting | sunting sumber]

  • ngasilaken gerakan
  • gerakan rotasi lan translasi
  • Mayoritas aktuator kuwi yaiku berbasis motor (rotor)
  • gerakan biasanè ngebulet
  • Aktuator riil cenderung non-liniér

Jinising tenaga penggerak kanggo Aktuator[sunting | sunting sumber]

Electric-turn bageyan aktuator jroning katup kupu-kupu.

Aktuator tenaga Èlektris[sunting | sunting sumber]

  1. Motor DC Magnet Permanen
  2. Motor DC Stepper
  3. Motor DC Brushless
  4. Motor DC Servo
  5. Motor DC Direer Drive

Efisiensi Thermodinamika[sunting | sunting sumber]

Efisiènsi ing standar aktuator iki standar piranti kanggo kalkulasi utawa mengèstimasi kegunaan saka mekanisme panggubah. Satuan kuwi dimènsiné luwih cilik tinimbang 1 kanggo mengèksprèsikan faktor konvèksi ènergi. Kanggo penjelasan luwih apik ndelok waè Efisiensi Thermodinamika. rumus utawa persamaané:

\varepsilon = \frac{\text{Kinerja yang didapat}}{\text{Energi yang dihabiskan}}=\frac{\text{Energi yang dihasilkan}}{\text{Energi yang Didapat}}

Uga ndelok[sunting | sunting sumber]

Cathethan sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aktuator&oldid=867090"