Aksèn graf

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Aksen graf ( ` ) iku sawijining tandha diakritik sing dipigunakaké ing basa-basa Katalan, Prancis, Yunani, Italia, Norwegia, Ossitania, Portugis, Skotlandia Gaelik, Vietnam, Welsh, basa Jawa lan sawetara basa liyané.

Istilah graf utawa grav asalé saka basa Latin gravis (abot). Cara ngéjané miturut marang basa Perancis: accent grave /aksɑ̃ ɡʁav/.

Àà[sunting | sunting sumber]

Èè[sunting | sunting sumber]

Ìì[sunting | sunting sumber]

Ǹǹ[sunting | sunting sumber]

Òò[sunting | sunting sumber]

Ùù[sunting | sunting sumber]

Ẁẁ[sunting | sunting sumber]

Ỳỳ[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aksèn_graf&oldid=821318"