Akio Morita

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Akio Morita

Akio Morita (盛田 昭夫 Morita Akio, 26 Januari 1921, Nagoya, Aichi – 3 Oktober 1999, Tokyo) yaiku pendhiri perusahaan Sony lan penggagas ''Walkman''. [1] Perusahaa Sony dibangun dening Morita kang identik karo prodak elektronik kang misuwur ing dunya. [1]Prodak kang maneka warna lan duweni kualitas apik, terus langgeng ana ing dunya nganti seprene. [1]Morita uga dikenal minangka sawijining wong kang bergas lan seneng olagraga. [1]Nganti umure ngancik 60 taun, dheweke isik katon bergas, senajan awake katon kuru, rambute putih, lan mripate wis katon kuning-kuning. [1]Morita urip kanthi sederhana lan njunjung tradisi Jepang kuno kang mentingake rasa kaluwargan. [1]Senajan dadi bos, dheweke tetep nganggo seragam kang padha karo anak buwahe. Dheweke kasil ndadeake Sony dadi perusahaan kang gedhe. [1]Moroto lair ing Nayoga, Jepang, tanggal 26 Februari 1921.[2] Dheweke saka lukawarga bisnis. [2]Salah siji prodak wiwitane Sony yaiku radio transistor, kang digawe taun 1955. [2]Senajan transistor wis dikembangake dening Bell Labs lan digawe dening Western Electric, nanging Sony kang kawiwitan nggunakake transistor kanggo radio cilik iki ing taun 1957. [2]Akio Morita tinggal dunya nalika tanggal 3 Oktober 1999 ing Tokyo, Jepang.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 13]
  2. ^ a b c d e (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 14]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Akio_Morita&oldid=830228"