Ajaria

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ajaria02.png

Republik Otonomi Ajaria (basa Georgia: აჭარა Ačara) kuwi sawijining republik otonomi manggon ing kulon daya Georgia. Ajaria wewatesan karo Turki lan Segara Ireng. Pas jaman Soviet, Ajaria dikenal kanthi jeneng Republik Sosialis Soviet Otonomi Adzharia (ASSR Adzharia).

Ajaria nggantèaké posisi Abkhazia minangka pusat indhustri pariwisata ing wilayah pesisir Georgia.

Pamérangan administratif Ajaria[sunting | sunting sumber]

  1. Kutha Batumi
  2. Distrik Keda
  3. Distrik Kobuleti
  4. Distrik Khelvachauri
  5. Distrik Shuakhevi
  6. Distrik Khulo

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ajaria&oldid=825541"