Air France Pamaburan 447

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Montor mabur mawa kode F-GZCP sing tiba iku

Air France Pamaburan 447 iku pamaburan maskapai Air France jinis Airbus 330-200 saka Rio de Janeiro, Brazil menyang Paris, Prancis sing tiba ing Samodra Atlantik tanggal 1 Juni 2009. Kabèh panumpang lan kru montor mabur téwas lan gunggungé 228 jiwa, yaiku 216 panumpang lan 12 kru.[1] Kasil awal invèstigasi nuduhaké menawa montor mabur iki tiba déné pipa pitot sing beku déné ès lan njalari data pamaburan sing ora titi, nanging isih akèh sing ora sarujuk mawa panemu iki.[2] Kacilakan iki, yaiku kacilakan maskapai Air France sing parah dhéwé lan uga ing sajarah kadirgantaran Prancis.[3] Kothak ireng montor mabur iki lagi ditemokaké ing tanggal 1 Mei 2011, dadi mèh rong taun sawisé montor mabur iki tiba ing segara.

Réferènsi[sunting | sunting sumber]