Aiello del Sabato

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Aiello del Sabato
—  Komune  —
Comune di Aiello del Sabato
Aiello del Sabato is located in Italy
Aiello del Sabato
Lokasi Aiello del Sabato di Italia
Coordinates: 40°53′N 14°49′E / 40.883°N 14.817°E / 40.883; 14.817
Negara Flag of Italia Italia
Wilayah Campania
Provinsi Avellino (AV)
Frazioni Sabina, San Raffaele, Tavernola San Felice
Pamaréntahan
 • Mayor Antonio Felice Caputo
Wewengkon
 • Total 10,83 km2 (418 sq mi)
Èlevasi 425 m (1,394 ft)
Populasi (1 May 2009)
 • Total 3.905
 • Kapadhetan 3.6/km2 (9.3/sq mi)
Demonym Aiellesi
Zona wektu CET (UTC+1)
 • Summer (DST) CEST (UTC+2)
Kodhe pos 83020
Kode telepon 0825
Santo Pelindung St. Sebastian
-Hari January 20
Website Situs web resmi Aiello del Sabato

Aiello del Sabato kuwi sawijining kutha lan comune ing Provinsi Avellino, region Campania, Italia bagéan kidul.

Jeneng panggonan iki asal saka tembung Latin agellus (maknané palemahan="field") llan saka jeneng Kali Sabato, salah siji anak kali saka kali Calore Irpino.

Panelitèn arkéologi mbuktèkaké anané manungsa ing tlatah iki wiwit jaman Romawi kuna, lan bokmanawa malah wiwit jaman Abad Palaeolithic. Éwasemono Aiello nembé didhokumèntasi sapisanan ing taun 1045.

Demografi[sunting | sunting sumber]

Tuwuhing pedunung



Italia | Provinsi ing regione Campania Bandiera della regione Campania
Avellino | Benevento | Caserta | Napoli | Salerno

Koordinat: 40°53′N, 14°49′E

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aiello_del_Sabato&oldid=847630"