Ahmadun Yosi Herfanda

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ahmadun Yosi Herfanda
Lair Ahmadun Yosi Herfanda
17 Januari 1958 (umur 56)
Flag of Indonesia.svg Kendal, Jawa Tengah
Jeneng liya Yosi
Taun aktif 1990

Ahmadun Yosi Herfanda utawa uga ditulis Ahmadun Y. Herfanda utawa Ahmadun YH (lair ing Kaliwungu, Kabupaten Kendal, Jawa Tengah, 17 Januari 1958; umur 56 taun), yaiku penulis puisi, cerpen, lan esei saka Indonesia.[1] Ahmadun dikenal dadi sastrawan Indonésia kang akèh nulis esei sastra lan sajak sufistik.[2] Nanging, penyair Indonésia saka generasi 1980-an iki uga akèh nulis sajak-sajak sosial-religius.[2] Sakliyane kuwi cerpen-cerpen gaweane kang duwé gaya karikatural kanthi téma-téma kritik sosial.[2] Yosi uga akeh nulis esei sastra.[2] Wiwit dadi mahasiswa, Ahmadun wis aktif dadi éditor lan jurnalis.[1] Diwiwiti saka padinan Kedaulatan Rakyat Yogyakarta (1983-1999), banjur ana ing padinan Yogya Post (1999-1992), Majalah Sarinah (bareng karo Korrie Layun Rampan, 1992-1993), lan pungkasan ana ing padinan Republika Jakarta (1993-2010).[1] Ing Republika dheweke akeh dipercaya dadi Redaktur Sastra, nanging uga tau dadi Koordinator Desk Opini lan Budaya, lan Asisten Redaktur Pelaksana.[1] Karier strukturale ora patek diperharikake , amarga kesibukane nulis karya kreatif, ngelola acara-acara sastra, lan ngisi workshop, diskusi, pentas baca puisi, lan uga seminar sastra ing kutha-kutha ing Indonesia lan mancanegara.[1] Ana ing perjalanan karier pungkasané ing Republika, aktivitas sastra luwih dadi kesenengane tinimbang ana ing babagan kerja jurnalistik.[2] Sakwise sekitar 17 taun dadi wartawan (kanthi inisial ayh) lan redaktur sastra Padinan Republika, wiwit Maret 2010 Ahmadun luwih aktif dadi ketua Komite Sastra Dewan Kesenian Jakarta (DKJ) kanggo periode 2010-2013.[2] Iki kang kaping lorone dheweke dadi anggota DKJ.[2] Taun 2006 Yosi uga dadi anggota DKJ (kanggo periode 2006-2010) nanging dilakoni pirang sasi lan banjur mundur.[2] Dadi sastrawan (penyair), dheweke sering diundang kanggo macakake sajak-sajake utawa dadi pambicara ana ing pertemuan sastrawan lan diskusi lan seminar sastra nasional utawane internasional.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (id)Sajak-sajak Ahmadun Yosi Herfanda di Cybersastra.net]
  2. ^ a b c d e f g h i (id)www.poetry.com