Agum Gumelar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Agum Gumelar
Agum Gumelar

Mangsa jabatan
1 Juni 2001 – 9 Agustus 2001
Pejabat sadurungé Susilo Bambang Yudhoyono
Pengganti Susilo Bambang Yudhoyono

Mangsa jabatan
26 Oktober 1999 – 1 Juni 2001
Pejabat sadurungé Giri Suseno Hadihardjono
Mangsa jabatan
9 Agustus 2001 – 21 Oktober 2004
Pengganti Hatta Rajasa

Lair 17 Desember 1945 (umur 68)
Flag of Indonesia.svg Tasikmalaya, Jawa Barat, Indonésia
Kabangsan Indonésia
Pasangan Linda Amalia Sari

Agum Gumelar lair ing Tasikmalaya, Jawa Barat, 17 Desember 1945; umur 68 taun).[1] Agum Gumelar kuwi mantan Menteri Perhubungan ning Kabinet Gotong Royong nalika taun 2001-2004. [2] saka pernikahané karo Linda Achmad Tahir, Agum anduweni anak 2, yaiku Khaseli lan Ami.[1] Putri Agum, Amy Gumelar kang nikah karo pemain bulutangkis Taufik Hidayat.[2] Agum namataké sekolah SD hingga SMA-né ing Bandung (1964), banjur mlebu Akademi Militer Nasional (AMN) 1969.[1]

Ning (1973-1976), Agum tau njabat dadi staf Kopkamtib lan Bakin.[1] banjur Wakil Asintel Kopassus (1987-1988), Asisten Intelijen Kopassus (1988-1990), Asisten Intelijen I Kasdam Jaya (1991-1992).[1]

Nalika 1992-1993, Agum dadi Danrem 043/Garuda Hitam Lampung.[1] banjur Direktur A Badan Intelijen lan Strategis (BAIS) ABRI 1993-1994, Komandan Kopassus ke-13 (1993-1994).[1]. 1994-1996, dheweké munggah pangkat dadi Kasdam I Bukit Barisan (1994-1996).[1] Banjur njabat dadi Staf Ahli Pangab bidang Polkam (1996), Pangdam VII Wirabuana (1996-1998), lan Gubernur Lemhanas (1998).[1]


Sanajan aktif ning kemiliteran, Agum uga aktif dadi Ketua Liga Amatir PSSI lan Ketua Liga Indonésia (1993-1995) uga Ketua Umum PSSI (1998).[1] Ning tauné Gus Dur, jenderal bintang telu iki njabat dadi Menteri Perhubungan.[1] Lantas, posnya kang ditambahi dadi Menteri Perhubungan lan Telekomunikasi.[1] Ning akir masa pamerintahan Presiden Gus Dur, Agum ditunjuk dadi Menko Polsoskam nggantikaké Susilo Bambang Yudhoyono, Agum terus mencorong nalika dheweké nolak dekrit presiden, Ning njroning SI MPR Juli 2001, Agum dicalonkan dadi wakil presiden, meski akiré malah njungkel dhewe.[1]

Lulusan taun 1969 saka Akademi Militer Nasional Magelang iki iya dadi Ketua Umum PSSI saka taun 1999-2003.[2] Taun 1998, Agum olih gelar master saka American World University, salah sawijining organisasi kang dilarang beroperasi karo Dikti Depdiknas ing tahun 2005 kerana kasus adol gelar.[2]

Nalika Pilkada Gubernur Jawa Barat taun 2008, Agum maju nyalonké dhewé berpasangan karo Nu'man Abdul Hakim (Wakil Gubernur Jawa Barat 2003 – 2008).[2] Ananging pasangan kang nganggo singkatan AMAN iki gagal ngintukaké kamenangan.[2]

karir[sunting | sunting sumber]

Pendhidhikan[sunting | sunting sumber]

Organisasi lan Karir[sunting | sunting sumber]

  • Staf Kopkamtib dan Bakin, (1973-1976)[3]
  • Wakil Asintel Kopassus, (1987-1988)
  • Asisten Intelijen Kopassus, (1988-1990)
  • Asisten Intelijen I Kasdam Jaya, (1991-1992)
  • Danrem 043/Garuda Hitam Lampung, (1992-1993)
  • Direktur A Badan Intelijen lan Strategis (Bais) ABRI, (1993-1994)
  • Komandan Kopassus ke-13, (1993-1994)
  • Ketua Liga Amatir PSSI lan Ketua Liga Indonésia, (1993-1995)
  • Kasdam I/Bukit Barisan, (1994-1996)
  • Staf Ahli Pangab bidang Polkam, (1996)
  • Pangdam VII/Wirabuana, (1996-1998)
  • Ketua Umum PSSI, (1998- )
  • Gubernur Lemhanas, (1998)
  • Menteri Perhubungan, (1999-2001)
  • Menteri Koordinator Politik, Sosial, dan Keamanan, (2001)
  • Menteri Perhubungan Kabinet Gotong Royong, (2001-2004)
  • purnawirawan (11 Nov 2000)

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m (id)Biografi Agum Gumelar dipununduh tanggal 26 Juni 2011
  2. ^ a b c d e f (id)profil Agum Gumelardipununduh tanggal 26 Juni 2011
  3. ^ (id)Karir Agum Gumelardipununduh tanggal 26 Juni 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Agum_Gumelar&oldid=830801"