Aeroflot

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Aeroflot — Russian Airlines
Аэрофлот — Российские авиалинии
225px
IATA ICAO Kode panggil
SU[1] AFL[1] AEROFLOT[1]
Didegaké 9 Februari 1923[2]
Wiwit operasi 15 Juli 1923
Hub Bandar Udara Internasional Sheremetyevo[1]
Program frequent flyer Aeroflot Bonus
Aliansi SkyTeam
Anak perusahaan
  • Donavia
  • Jetallians Vostok
  • Aeroflot-Cargo
Ukuran armada 121[3]
Kutha tujuan 97[3]
Slogan perusahaan Sincerely Yours. Aeroflot (Искренне ваш, Аэрофлот)
Kantor pusat Moskwa, Rusia
Wong wigati
Situs web www.aeroflot.ru/cms/en
Gambar:Aeroflot logo.PNG
Logo Aeroflot yang terkenal, "Palu Arit Bersayap". Logo ini masih digunakan hingga hari ini
Aeroflot Airbus A319 di Berlin dengan livery baru

Aeroflot — Russian Airlines (basa Rusia:Аэрофло́т — Росси́йские авиали́нии), utawi Aeroflot (Аэрофло́т, Ayeroflót — Rossíyskie avialínii ), adalah perusahaan penerbangan Rusia lan ingkang agèng ing Rusia. Maskapai punika dipundiriakèn ing tanggal 9 Februari 1923[4]. jaman rumiyen ugi inggih punika perusahaan penerbangan kagunganipun Uni Soviet lan pèrusahan penerbangan ingkang agèng ing donya. Pangkalanipun inggih punika ing Bandar Udara Internasional Sheremetyevo ing Moskwa, Rusia (kaliyan perusahaan utamanipun panggènanipun ing Hotel Aerostar ing cèrak bandara kasèbut , ing Moskow[5]). Sampai 2009, Aeroflot terbang ke 97 ancasipun asing ing 42 negara, lan sampun mbeta total 5,9 juta penumpang. Tahun 2006, maskapai ini bergabung dengan aliansi penerbangan SkyTeam[6]. ing wanci rubuhe Uni Soviet, maskapai punika bertransformasi saking perusahaan negara menjadi maskapai campuran (semi-privatisasi), yang membuat maskapai ini menjadi salah satu ingkang paling bagus keuanganipun [7] Aeroflot tasih dinyataaken dados maskapai nasional Rusia secara de facto .[8]

Data kode[sunting | sunting sumber]

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Taun 1921, sak sampune perang sipil ing Uni Soviet pungkasaning, pemerintah komunis ingkang gadahi kuasa punika ndirikna Administrasi Utama kangge Armada Udara Sipil, ingkang gadahi tugas mbangun penerbangan sipil ing Uni Soviet. Aeroflot kabangun ing 1923 kaliyan asma Dobrolet , kangge ngelayani penerbangan domesitk lan ing reorganisasi dados Aeroflot ing taun 1932[9]. Penerbangan Internasional dipunwiwiti ing 1937, sakderenge tanggal punika piyambakipun terbang kaliyan perusahaan penerbangan gabungan Soviet-Jerman Deruluft.

ing Era Soviet, Aeroflot inggih punika padha teges kangge penerbangan sipil Rusia. Salah satunggaling saking tuladha langka iklan komersil soviet inggih punika slogan Aeroflot, "Fly on Aeroflot planes!" ("Летайте самолетами Аэрофлота!", "Letajte samoletami Ajeroflota!"). Ironisnya Aerofliot mboten gadahi saingan ing wekdhal punika , lam menika mustahil kangge penduduk Soviet kangge terbang nginaaken pesawat sanes ingkang dipungadahi Aeroflot.

Perusahaan penerbangan punika tumbuh dados perusahaan penerbangan ingkang ageng ing donya ing taun 1976[10][11] Aeroflot mbeta langkung saking satus yuta penumpang kangge kawiwitan . Penerbanganipun menika langkung ing sekitar Uni Soviet, ananging wonten ugi penerbangan nuju gangsal benua: Amerika Lor lan kidhul, Eropa, Afrika, lan Asia. Jaringan kasebut nyangkup negara kadasta, Amerika Serikat, Kanada, Britania Raya, Spanyol, Kuba, lan Tiongkok. ing taun 1970 pinten-pinten penerbangan transatlantik dipunterbangaken nginaakwn Bandara Udara Shannon ing Irlandia dados transit, meningat punika yaiku Bandar Udara non NATO paling kulon ing Eropa. Aeroflot ugi ngelampahi pinten-pinten macem fungsi sanes kadasta Aeromedis, penyiraman lahan, transportasi piranti berat kangge Soviet Space Agency, pendukung penambangan lenga lepas pantai, eksplorasi kangge sumber daya alam, transport militer (kalebet kangge menutupi misi rahasia militer Soviet), penelitian atmosferis, patroli area terpencil, pengangkutan piranti berat kangge konstruksi. Aeroflot ugi mengoperasikan semacem Air Force One versi Soviet lan VIP/VVIP transpor ingkang wigati pemerintahan lan Partai Komunis.

Aeroflot Bergabung dengan IATA pada tahun 1989.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h Federal State Unitary Enterprise "State Air Traffic Management Corporation", Airline Reference, Vol. 1, Russian Federation, 20 Februari 2007, p. 125
  2. ^ [1] Situs web resmi Aeroflot
  3. ^ a b [2] Aeroflot website
  4. ^ [3] Situs resmi Aeroflot
  5. ^ "Queries." Aeroflot. Diakses 21 Nopember 2012. "Legal / mailing address: # 10, Arbat street, 119002 Moscow" - "Обращение в авиакомпанию." - Address in Russian: "Юридический адрес / Адрес для почтовых отправлений: 119002 Москва, ул. Арбат, д. 10"
  6. ^ Aeroflot joins SkyTeam Alliance
  7. ^ "Russia's Aeroflot Ranked Close to World Best Airlines", Kommersant, 2007-08-07. diaksès tanggal 2012-11-21. 
  8. ^ "Thousands of Firms in Russia to Be Re-Named". Kommersant. 2008-01-10. http://www.kommersant.com/p-11889/Rename_Aeroflot. Retrieved 2008-01-17.
  9. ^ History of Aeroflot (in Russian)
  10. ^ http://lcweb2.loc.gov/cgi-bin/query/r?frd/cstdy:@field%28DOCID+su0388%29
  11. ^ Smith, Patrick (2004-03-09). "Ask the pilot". Salon.com. http://dir.salon.com/story/tech/col/smith/2004/09/03/askthepilot101/index2.html. Retrieved 2007-08-21.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aeroflot&oldid=835403"