Adus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wong-wong wadon sing adus ing tlaga in Prayangan, Tatar Sundha awal abad kaping 20.

Adus (krama siram) iku aktivitas ngresiki awak nganggo banyu. Ing Tanah Jawa biasané wong adus ing kali utawa ing kolah. Sajroning kolah wong bisa adus nganggo bak adus utawa èmber. Banjur jaman saiki kadhangkala uga nganggo kran shower.

Menawa adus nganggo wadhah banyu, awujud bak banyu utawa èmbèr, banyu dijupuk mawa cidhuk utawa gayung. Wong adus ngresiki awaké saliyané nganggo banyu, uga kerep nganggo sabun.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Adus&oldid=830042"