Adidas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
adidas
adidas-Salomon AG
Logo adidas
Tipe Publik
Madeg 1949
Lokasi | Herzogenaurach, Jerman
Tokoh wigati Herbert Hainer, CEO
Robin Stalker, CFO
Andreas Gellner, Managing Director, India
Indhustri Tekstil
Produk Sepatu
Aksesoris
Pendapatan Berkas:green up.png$7,866 milyar USD (2003)
Slogan Impossible is Nothing.
Situs www.adidas.com

Adidas-Salomon AG, ugi dipunkenal minangka adidas, inggih menika satunggaling perusahaan sepatu Jerman. Perusahaan menika dipunparingi nami Adidas amargi pamadegipun, Adolf (Adi) Dassler, ingkang miwiti mroduksi sepatu ing taun 1920-an ing Herzogenaurach celak Nuremberg. Rancangan klambi lan sepatu perusahaan menika biasanipun kalebet tigang strip paralel kanthi warna ingkang sami, lan motif ingkang sami ingkang dipunginakaken minangka logo resmi adidas.


Rudolf Dassler, adhi Adi, madegaken perusahaan saingan, Puma.


Ing Agustus 2005, adidas mengakuisi rivalipun, Reebok, kanthi upaya kangge ngetakaken saingan kalihan Nike.

Deleng Ugi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Adidas&oldid=880441"