Acrocanthosaurus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Acrocanthosaurus
Temporal range: Early Cretaceous, 116–110 Ma
Mounted Acrocanthosaurus skeleton (NCSM 14345) at the North Carolina Museum of Natural Sciences.
Klasifikasi èlmiah
Species
  • A. atokensis Stovall & Langston, 1950 (type)
Sinonim
  • "Acracanthus" Langston vide Czaplewski, Cifelli, & Langston, W.R., 1994 (nomen nudum)

'Acrocanthosaurus' (pocapan jroning Basa Inggris /ˌækrɵˌkænθɵˈsɔrəs/ ak-rə-KAN-thə-SOR-əs,artine "kadhal balung-dhuwur",yaiku sawijining jinis dinosaurus Theropoda sing urip ana ing papan sing saiki disebut Amérika Lor sadawané tahap période Aptian nganti awal tahap Albian saka Awal jaman Cretaceous.[1] Kayadene dinosaurus genera liyane,Acrocanthosaurus kuwi mung ana siji spesies ing donya iki yaiku A.atokensis. Fosilé bisa ditemokaké ing AS negara bagéyan Oklahoma lan Texas, sanajan fosil untuné sing diprakirakaké duwèké Acrocanthosaurus wis tau ditemokaké ing sedawané Maryland.[1] Acrocanthosaurus iku pemangsa Bipedal.[1] Kaya jenengé, bagéyan paling nonjol ing Acrocanthosaurus ya iku eri syarafé sing dhuwur-dhuwur sadawané balung buriné, sing fungsiné mèmper kaya penyokong otot geger dhuwur, pundhak, lan pinggul.[1]

Dhaftar Pustaka[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d {{en}[1]}

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Acrocanthosaurus&oldid=831301"