Achdiat Kartamihardja

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Achdiat Kartamihardja (lair ing Cibatu, Garut, Jawa Barat, 6 Maret 1911, asring dipun cekak asmanipun dados Achdiat K. Mihardja, punika sastrawan Indonesia ingkang pinunjul. Pendidikan AMS-A Solo lan Fakultas Sastra lan Filsafat UI. Piyambakipun naté nyambut damel dados guru Taman Siswa, redaktur Balai Pustaka, Kepala Jawatan Kebudayaan Perwakilan Jakarta Raya, dosen Fakultas Sastra UI (1956-1961), lan wiwit taun 1961 ngantos pensiun dados dosen kesusastraan Indonesia wonten ing Australian National University, Canberra, Australia. Achdiat ugi naté dados redaktur koran Bintang Timur lan kalawarti Gelombang Zaman (Garut), Spektra, Pujangga Baru, Konfrontasi, lan Indonesia. Sanèsipun punika, piyambakipun naté dados Ketua PEN Club Indonesia, Wakil Ketua Organisasi Pengarang Indonesia, anggota BMKN, angggota Partai Sosialis Indonesia, lan wakil Indonesia wonten ing Kongres PEN Club Internasional ing Lausanne, Swiss (1951).

Karya[sunting | sunting sumber]

Kumpulan cerpenipun, Keretakan dan Ketegangan (1956) pikantuk Hadiah Sastra BMKN taun 1957 lan novel Atheis (1949) nampi Hadiah Tahunan Pemerintah RI tahun 1969 (R.J. Maguire nerjemahaken novel punika dhumateng basa Inggris taun 1972 lan dipun damel film déning Sjuman Djaya ing taun 1974).

===Karya sanèsipun===:

Studi Bab Karya Achdiat Kartamihardja[sunting | sunting sumber]

  • Boen S. Oemarjati, Roman Atheis: Sebuah Pembicaraan (1962)
  • Subagio Sastrowardoyo, Pendekatan kepada Roman Atheis dalam Sastra Hindia Belanda dan Kita (1983).

Ugi Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jawi[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.