Achantopholis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Acanthopholis
Temporal range: Early Cretaceous
Artist's rendering of Acanthopholis.
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Sauropsida
Superorder: Dinosauria
ordo: Ornithischia
Suborder: Thyreophora
Infraorder: Ankylosauria
kulawarga: Nodosauridae
Genus: Acanthopholis
Huxley, 1867
Species
  • A. horridus Huxley, 1867 (type)

Achantopholis (tegesé "skala eri"), ya iku sawijining dinosaurus herbivora sing mlakuné nganggo 4 sikil lan urip ing jaman Cretaseous awal.[1] Dinosaurus iki duwé sanjata ing ndhuwur gegeré arupa rèntèngan piring oval sing lancip, sing ana sadawane balung buriné. Dawané kéwan iki kira-kira 15 kaki (4 mèter) lan boboté 380 kg.[1]

Dhaftar Pustaka[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b {{en}Carpenter, Kenneth (2001). "Phylogenetic Analysis of Ankylosauria", in Carpenter, Kenneth(ed): The Armored Dinosaurs. Indiana University Press, 455–480. ISBN 0-253-33964-2.}
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Achantopholis&oldid=831226"