Kabupatèn Acèh Tengah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Aceh Tengah)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupaten Acèh Tengah
Lambang Kabupaten Aceh Tengah.png

Lambang Kabupaten Acèh Tengah
Lokasi Aceh Kabupaten Aceh Tengah.svg

Peta lokasi Kabupaten Acèh Tengah
Koordinat : 4°10”-4°58” LU dan 96°18”–96°22” BT
Motto: Keramat Mupakat
Provinsi Aceh
Ibukutha Takengon
Jembar 4318.39
Pedunung  
 · Cacahé 101707
 · Kapadhetan 45 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 14
 · Désa/kelurahan 268
Dhasar hukum
Tanggal
Dina dadi {{{hari jadi}}}
Bupati Ir. H. Nasaruddin, MM
Kodhe area telepon 0643
APBD {{{apbd}}}
DAU Rp. 388.865.291.000,-
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: http://www.acehtengahkab.go.id

Aceh Tengah

wonten aceh tengah punika wonten danau segara tawar ingkang minangka panggonan wisata ing dataran inggil gaya, kabuaptèn Acèh Tengah.Nangro Aceh Darussalam ingkang luasipun Luas 5.472 Ha, Dawa rata-rata 17 km, Omba Rata – rata 3,219 km, Volume banyu 2,5 trilyun Liter(2.537.483.884 m3), Cacahé Aliran kang muara ing danau 25 Kali/ mininé/alur kang metu ing Kr. Peusangan


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Acèh
Lambang Provinsi Nanggröe Aceh Darussalam

Kabupatèn: Acèh Kulon | Acèh Kidul-Kulon | Acèh Besar | Acèh Jaya | Acèh Kidul | Acèh Singkil | Acèh Tamiang | Acèh Tengah | Acèh Kidul-wétan | Acèh Wétan | Acèh Lor | Bener Meriah | Bireuen | Gayo Lues | Nagan Raya | Pidie | Pidie Jaya | Simeulue

Kutha: Banda Acèh | Langsa | Lhokseumawe | Sabang | Subulussalam

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia