Accelerated Graphics Port

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
mainboard - papan induk AGP

AGP menika saking Basa inggris singkatan saking Accelerated Graphics Port inggih menika bus ingkang khusus kangge bus ingkang ndukung kartu grafis ingkang gadhah kinerja ingkang inggil, nggntosaken bus ISA, bus VESA utawi bus PCI ingkang kaginakaken sakderengipun.

Spesifikasi AGP 1.0 makarya kanthi kacepetan 66 MHz (AGP 1x) utawi 133 MHz (AGP 2x), 32-bit, saha ngginakaken sinyal 3.3 Volt.

AGP versi 2.9 dipun rilis nalika Mei 1998 kanthi nambah kacepetan dumugi 266 MHz (AGP 4x), saha tegangan ingkang langkung andhap 1.5 Volt [1] ..

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ [1], AGP - Indonesia (dipunakses tanggal 11 Oktober 2012)