Abu al-Salt

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Abū al‐Ṣalt
Lair c. 1068
Denia, al-Andalus
Pati 23 Oktober 1134
Bejaia, Algeria
Éra Zaman keemasan Islam
Wilayah Al-Andalus, Tunisia, Mesir, Palermo
Kawigatèn utama Quadrivium, Astronomi, Musik

Abū al‐Ṣalt, Umayya ibn ʿAbd al‐ʿAzīz ibn Abī al‐Ṣalt al‐Dānī al‐Andalusī (c. 1068, Denia, al-Andalus – 23 Oktober 1134, Bejaia, Algeria) puniku satunggiling polymath Andalusia ingkang nyambut damel ing piranti astronomi ingkang dipun waos ing donya Islam lan Eropah. Piyambakipun ugi nyambut damel minangka dokter, satunggiling guru lmu kimia, lan nyerat risalah obat-obatan, filsafat, musik, lan sajarah. Panjenenganipun dados misuwur ing Eropah liwat pertalan-pertalan karyanipun ingkang dipundamel ing Semenanjung Iberia lan ing kidul Prancis.[1] Panjenenganipun ugi dipunpétangaken kanthi nepangaken musik Andalusia dhumateng Tunisia, ingkang salajengipun nyebabaken pawiyaran Tunisia ma'luf.[1]

Priksani ugi[sunting | sunting sumber]

Cathetan[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Abu_al-Salt&oldid=830673"