Abu Bakar Ba'asyir

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Abu Bakar Ba'asyir
[[File:
Abu Bakar Ba'asyir.
|frameless|alt=]]
Lair 17 Agustus 1938 (umur 75)
Flag of Belanda Jombang, Jawa Timur (masa Hindia Belanda)
Papan dunung Indonesia
Jeneng liya Ustadz Abu
Pagawéyan Pengasuh pesantren
Dikawruhi amarga Ulama
Agama Islam

Abu Bakar Ba'asyir bin Abu Bakar Abud, biasa uga diundang Ustadz Abu lan Abdus Somad[1] (lair ing Jombang, Jawa Wetan, 17 Agustus 1938; umur 75 taun), yaiku sawijining tokoh Islam ingh Indonesia kang keturunan saka Arab.[1] Ba'asyir uga dadi pemimpin Majelis Mujahidin Indonesia (MMI) lan uga kang ngadegake Pondok Pesantren Islam Al Mu'min.[1] Akèh badan intelijen kang ndakwa Ba'asyir dadi pimpinan spiritual Jemaah Islamiyah (JI), sawijining grup separatis militan Islam kang isih ana gegeyutané karo al-Qaeda.[1]

Ba'asyir tau sinau lan dadi siswa ana ing Pondok Pesantren Gontor, Ponorogo, Jawa Wetan (1959) lan alumni Fakultas Dakwah Universitas Al-Irsyad, Solo, Jawa Tengah (1963).[1] Perjalanan kariere diwiwiti nalika dadi aktivis Himpunan Mahasiswa Islam Solo.[1] SAkbanjure Abu dadi Sekretaris Pemuda Al-Irsyad Solo, Banjur kepilih dadi Ketua Gerakan Pemuda Islam Indonesia (1961), Ketua Lembaga Dakwah Mahasiswa Islam, kang mimpin Pondok Pesantren Al Mu'min (1972) lan Ketua Organisasi Majelis Mujahidin Indonesia (MMI), 2002.[1]

Ba'asyir ngadegaké Pesantren Al-Mu'min ana ing Ngruki, Sukaharja, Jawa Tengah, bebarengan karo Abdullah Sungkar nalika tanggal 10 Maret 1972.[2] Ana ing mangsa Orde Baru, Ba'asyir mlayu menyang Malaysia saksuwéné 17 taun amarga nulak asas tunggal kang ana yaiku Pancasila.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g Abu Bakar Ba’asyir: Vonis Tak Terlibat Bom Bali. TokohIndonesia.com. Diaksès 3 April 2010
  2. ^ a b www.bbc.co.uk. TokohIndonesia.com. Diakses 3 April 2010