Aborigin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
waraga asli aborigin saka pulo Bathurst

Aborigin iku suku asli saka Australia[1] Ing taun 1965, populasi wong Aborigin asli ora luwih saka 40.000 wong.[2] Suku Aborigin diusir déning wong Inggris saka lahan kang produktif mara papan kang suhuné 50 derajat celcius. [2] Boomerang iku asliné dinggo kanggo dolanan, terus dinggo dadi alat kanggo buru lan perang.[2] Ing taun 1806

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^  Bowern, Claire and Harold Koch (eds.). 2004. Australian Languages: Classification and the comparative method. John Benjamins, Sydney.
  2. ^  Dixon, R.M.W. 1997. The Rise and Fall of Languages. CUP.
  3. ^  Mulvaney, John and Johan Kamminga. 1999. Prehistory of Australia. Smithsonian Institution Press, Washington.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)(Hartoyo, Weintre J.J.R.(2008)."Australian Studies Supplementary Reading".Semarang:Pelita Insani. Hal.4)
  2. ^ a b c (en)(Hartoyo, Weintre J.J.R.(2008)."Australian Studies Supplementary Reading".Semarang:Pelita Insani. Hal.45)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aborigin&oldid=830323"