Abhisit Vejjajiva

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Abhisit Vejjajiva
อภิสิทธิ์ เวชชาชีวะ
Abhisit Vejjajiva

Abhisit Vejjajiva Perdhana Mentri Thailand


Nembé mengku jabatan
Wiwit njabat 
17 Desember 2008
Monark Bhumibol Adulyadej
Didhisiki déning Chaovarat Chanweerakul (Acting)

Mangsa jabatan
23 April 2005 – 19 September 2006
27 Februari 2008 – 17 Desember 2008
Monark Bhumibol Adulyadej
Didhisiki déning Banyad Bantadthan

Miyos 3 Agustus 1964 (umur 50)
Newcastle Upon Tyne, Britania Raya[1][2]
Partai pulitik Partai Demokrat
Garwa Pimpen Sakuntabhai
Putra/putri Prang Vejjajiva
Punnasit Vejjajiva[3]
Profèsi Ahli ekonomi[4]
Agami Buddha
Tapak asma Abhisit Vejjajiva's signature

Abhisit "Mark" Vejjajiva (Thai: อภิสิทธิ์ เวชชาชีวะ, (dipocapaké: apʰisit wetɕatɕiwa) (lair ing Newcastle-upon-Tyne, Inggris, 3 Agustus 1964; umur 50 taun) iku sawijining tokoh pulitik Thailand, sing wis mimpin Partai Demokrat wiwit Februari 2005. Nalika tanggal 15 Desember 2008, Dewan Perwakilan Thailand milih panjenengané minangka Perdhana Mentri Thailand kaping-27.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Powell, Sian. "British-born Abhisit Vejjajiva is Thailand's new Prime Minister", London: Times Online, 2008-12-15. 
  2. ^ Percival, Jenny. "Thai opposition leader becomes PM", Guardian.co.uk, 2008-12-15. diaksès tanggal 2008-12-15. 
  3. ^ The Nation, Abhisit, Chuan's young protege gets his turn at last, retrieved 15-12-2008
  4. ^ Los Angeles Times, Thailand parliament chooses economist as prime minister Retrieved 15-12-08

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Pirsani uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Abhisit_Vejjajiva&oldid=825874"