Abel Tasman

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
AbelTasman

Abel Janszoon Tasman (lair ing Lutjegast, Groningen taun 1603 – séda ing Batavia, 10 Oktober 1659) yaiku panjlajah lan bakul saka Walanda sing misuwur lelakoné taun 1642 lan 1644 kanggo Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC)[1]. Dhèwèké wong Eropah kapisan sing tekan kapuloan Van Diemen (saiki Tasmania) lan Sélandia Anyar. Dhèwèké uga weruh kapuloan Fiji ing taun 1643[1]. Dhèwèké lan awak kapalé bisa nggambaraké (metakaké) bagéan Australia, Sélandia Anyar, lan Kapuloan Pasifik sing ditemoni[1]. Abel Tasman banjur ngentèkaké sisa uripé ing Batavia dadi juragan lemah lan séda ana ing kana[1].

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (id)adb.anu.edu.au

DEFAULTSORT:Tasman, Abel

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Abel_Tasman&oldid=832245"