Abdullah bin Abdulkadir Munsyi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Abdullah bin Abdulkadir Munsyi
AbdullahbinAbdulKadir-HikayatAbdullah-1849.jpg
Halaman dari Hikayat Abdullahyang ditulis dalam huruf Jawi, dari koleksi perpustakaan nasional Singapura. Edisi ini ditulis antara tahun 1840-1843, menggunakan cetakan batu, lan diterbutkan tahun 1849
Lair {{{birth_date}}}
Pagawéan pengarang, penerjemah and guru
Mangsa panulisan abad ke-19
Genres nonfiksi
Subyek Sejarah Melayu

Abdullah bin Abdulkadir Munsyi (Munshi) (Malaka, 1796 - Mekkah , 1854 (biyèn Turki saiki Arab Saudi) iku sastrawan Melayu.

Abdullah iku pranakan Arab lan Tamil, nanging diwasa ing budaya Melayu ing Melaka, sing wektu iku isih dijajah Britania. Abdullah nyambut gawé minangka guru basa (munsyi). Wiwitané Abdullah mulang basa Melayu marang tentara keturunan India ing garnisun Melaka, lan sabanjuré marang para misionaris, pegawai lan pebisnis Britania lan Amérika Sarékat. Abdullah tau nyambut gawé marang Thomas Stamford Raffles minangka juru tulis, nerjemahaké Injil sarta tèks agama Kristen liyané kanggo London Missionary Society ing Malaka, lan dadi wong sing nyithak American Board of Missions ing Singapura.[1] Abdullah tilar donya ing Mekkah, kemungkinan amarga penyakit kolera, nalika arep ngayahi ibadah kaji. [2]

Dhaptar karya[sunting | sunting sumber]

Abdullah misuwur amarga nulis hikayat-hikayat sing asipat realistis lan kontèmporèr.Abdullah Munsyi dianggep pemikir sing ngluwihi jamané.

Karya asli[sunting | sunting sumber]

Karya terjemahan lan suntingan[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Abdullah bin Abdul Kadir. (2010). In Encyclopædia Britannica. Retrieved February 02, 2010, from Encyclopædia Britannica Online: http://www.britannica.com/EBchecked/topic/959/Abdullah-bin-Abdul-Kadir
  2. ^ Sweeney, Amin (2005). "Kisah Pelayaran Abdullah ke Mekah". Karya Lengkap Abdullah bin Abdulkadir Munsyi. Kepustakaan Populer Gramedia/École française d’Extrême-Orient.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]