Abdullah Ahmad Badawi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Yang Amat Berhormat Tun 
Abdullah Hj. Ahmad Badawi
Abdullah Ahmad Badawi

Mangsa jabatan
31 Oktober 2003 – 3 April 2009
Monark Sirajuddin
Mizan Zainal Abidin
Didhisiki déning Mahathir bin Mohamad
Diganti déning Najib Tun Razak

Mangsa jabatan
Januari 1999 – 31 Oktober 2003
Didhisiki déning Anwar Ibrahim
Diganti déning Najib Tun Razak

Anggota Malaysia
dari Kepala Batas
Nembé mengku jabatan
Wiwit mengku jabatan 
1978

Mangsa jabatan
September 2004 – 26 Maret 2009
Didhisiki déning Mahathir bin Mohamad
Diganti déning Najib Tun Razak

Miyos 26 November 1939 (umur 74)
Flag of Malaysia.svg Bayan Lepas, Penang, Malaysia
Partai pulitik Organisasi Nasional Malaysia Bersatu-National Front
Garwa Endon Mahmood Ambak (Deceased)
Jeanne Danker
Agami Islam

Dato' Seri Abdullah bin Haji Ahmad Badawi (miyos 26 November 1939; panjenenganipun ugi asring dipuntimbali Pak Lah) inggih menika tilas Perdana Mentri Malaysia kaping gangsal, minangka pawaris kakuwaosanipun Tun Dr. Mahathir bin Mohamad.[1] Panjenenganipun ugi tilas pandhega kaping enem parté politik paling ageng ing Malaysia, parté United Malays National Organitation UMNO.[1] Sasampunipun léngsér keprabon saking jabatan Perdana Mentri Malaysia ing tanggal 1 September 2009, panjenenganipun dipunlantik dados pengurus Institusi Kefahaman Islam Malaysia (IKIM).[1]

Abdullah miyos ing Kampung Perlis, Bayan Lepas, Pulo Pinang.[2] Panjenenganipun sekolah manengah ing Sekolah Kebangsaan Tinggi Bukit Mertajam lan ing Penang Methodist Boys School, Pulo Pinang.[2] Panjeneganipun sajatosipun nggadhahi pikajengan badhe kuliah ing jurusan ékonomi, ananging gagal nalika tes statistik.[2] Panjenenganipun lajeng kuliah ing jurusan Kajian Islam ing Universitas Malaya ing taun 1964.[2] Sasampunipun pikantuk gelar sarjana sastera ing bab Kajian Islam saking Universitas Malaya ing taun 1964.[2] Sasampunipun lulus, panjenenganipun nggabung kaliyan Korps Pamerintahan lan Diplomatik Malaysia.[2] Panjenenganipun mandhap saking jabatan menika ing taun 1978 kangge dados anggota parlémen kangge wewengkon pamilian Kepala Bantas.[2]

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (en)"Pak Lah dilantik Pengerusi IKIM", Utusan Online. 29 Ogos 2009. dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g (en)[1] dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)