Abbas bin Abdul-Muththalib

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Abbas bin Abdul-Muththalib (Arab: العباس بن عبد المطلب) (lair 566 – wafat 653) yaiku pak dhe lan Sahabat saka Nabi Muhammad. Keturunan saka Abbas kang dadi golongan khalifah kang misuwur kanthi jeneng Bani Abbasiyah kang tau kwasa ing Baghdad.

Keturunan[sunting | sunting sumber]

Abbas nduweni 5 keturunan, ing antarane yaiku

  1. Abdullah bin Abbas, kang kerep disebut Ibnu Abbas. Dheweke tau dadi gubernur ing Basrah nalika Khalifah Ali bin Abi Thalib. Dheweke wafat lan dikuburake ing Thaif, Arab Saudi.
  2. Ubaidillah bin Abbas, tau dadi gubernur ing Yaman ing mangsa Khalifah Ali bin Abi Thalib lan dikuburake ing Madinah.
  3. Fahdl bin Abbas, dikuburake ing Syam.
  4. Qutsam bin Abbas, tau dadi gubernur ing Bahrain ing mangsa Ali bin Abi Thalib lan dikuburake ing Samarkand
  5. Ma'bad bin Abbas, tau dadi gubernur ing Mekkah nalika mangsa Khalifah Ali bin Abi Thalib lan dikuburake ing Afrika


Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Sumber[sunting | sunting sumber]