Aaron Ciechanover

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados


Aaron Ciechanover
Nobel2004chemistrylaurets-Ciehanover.jpg
Miyos 01 Oktober 1947
Haifa, British Mandate of Palestine
Kabangsan Israel
Bidhang Biology
Kaahlian ubiquitin-mediated protein degradation
Notable awards Hadiah Nobel dalam Kimia (2004)

Dr. Aaron Ciechanover (miyos wonten ing Haifa wonten ing taun 1947) inggih punika salah satunggaling ilmuwan Israel. Ciechanover inggih punika profesor wonten ing Bagéyan Biokimia lan Direktur Lembaga Penelitian Ilmu Kedokteran Keluarga Rappaport wonten ing Technion (Institut Teknologi Israel) ing Haifa, Israel. Piyambakipun dados guru besar wonten ing Technion nalika taun 1992, lan minangka profesor kolega ing mrika wiwit taun 1987 dumugi ing taun 1992. [1]

Ciechanover nyandhang gelar Ph.D lan dokter. Piyambakipun sinau kadhokteran wonten ing Fakultas Kedokteran Universitas Ibrani wonten ing wilayah Yerusalem, pikantuk gelar dokter nalika taun 1974. Antawis taun 1974-1977, Ciechanover kagungan tugas wonten ing Angkatan Pertahanan Israel. Antawis taun 1977-1981, Ciechanover inggih punika minangka salah satunggaling mahasiswa sarjana kaliyan Avram Hershko wonten ing Technion.[2] Ciechanover pikantuk gelar Doctor of Philosophy nalika taun 1981. Antawis taun 1982-1984, Ciechanover minangka salah satunggaling anggota pascadoktoral wonten ing Bagéyan Biologi, Institut Teknologi Massachusetts, ing pundi piyambakipun sinau babagan lasialoglikoprotein lan reseptor transfer wonten ing laboratorium Harvey Lodish, lan ugi "berkolaborasi" kaliyan Varshavsky lan mahasiswanipun, Finley, wonten ing studinipun wonten ing sel tikus ts85. [3]

Karya mandiri Ciechanover kawiwitan taun 1986, wonten ing Bagéyan Biokimia, Technion, [[Israel].

Pakurmatan lan penghargaan[sunting | sunting sumber]

  • 1996-sakmenika: Anggota Dewan Organisasi Biologi Molekuler Eropa
  • 1997: Penghargaan Henry Taube (Technion, Israel) kanggé kaunggulan wonten ing riset
  • 1999: Penghargaan Wachter, déning Universitas Innsbruck, Austria (kaliyan A. Hershko)
  • 2004: Penghargaan Nobel bidang Kimia [4]

Publikasi paling relevan[sunting | sunting sumber]

  • Ciechanover, A., Hod, Y., lan Hershko, A. (1978) A heat-stable polypeptide component of an ATP-dependent proteolytic system from reticulocytes. Biochem. Biophys. Res. Commun. 81, 1100-1105.
  • Hershko, A., Ciechanover, A., Heller, H., Haas, A. L., lan Rose, I. A. (1980) Proposed role of ATP in protein breakdown: conjugation of proteins with multiple chains of the polypeptide of ATP - dependent proteolysis. Proc. Natl. Acad. Sci. USA 77, 1783-1786.
  • Ciechanover, A., Elias, S., Heller, H. lan Hershko, A. (1982) Covalent affinity purification of I ubiquitin-activating enzyme. J. Biol. Chem. 257, 2537-2542.
  • Hershko, A., Heller, H., Elias, S. lan Ciechanover, A. (1983) Components of ubiquitin-protein ligase system: resolution, affinity purification, and role in protein breakdown. J. Biol. Chem. 258, 8206-8214.
  • Finley, D., Ciechanover, A. lan Varshavsky, A. (1984) Thermolability of ubiquitin-activating enzyme from the mammalian cell cycle mutant ts85. Cell 37, 43-55.
  • Ciechanover, A., Finley, D. lan Varshavsky, A. (1984) Ubiquitin dependence of selective protein degradation demonstrated in the mammalian cell cycle mutant ts85. Cell 37 ,57-66.
  • Ferber, S. lan Ciechanover, A. (1987) Role of Arginine-tRNA in Protein Degradation by the Ubiquitin Pathway. Nature 326,808-811.
  • Ciechanover, A., Ferber, S., Ganoth, D., Elias, S., Hershko, A. lan Arfin, S. (1988) Purification and characterization of arginyl-tRNA-protein transferase from rabbit reticulocytes: its involvement in modification and ubiquitin-dependent degradation of proteins bearing acidic N-termini. J. Biol. Chem. 263, 11155-11167.

Catheta Suku=[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aaron_Ciechanover&oldid=876272"